Spaghetti met tuinerwten en citroen

DSC04493Heb je de hele dag gewerkt en komen er ’s avonds vrienden bij je eten? En wil je iets makkelijks maar ook iets culinairs op tafel zetten? Dan is deze spaghetti ideaal.

Ik hou van lekker eten en vind het altijd fijn om deze liefde met vrienden en familie te delen. Ik kook dan ook altijd met veel plezier als ik gasten heb. Alleen soms heb je net iets minder energie of tijd om iets uitgebreids op tafel te zetten. Voor dat soort momenten heb ik altijd een back-up recept, dat qua ingrediëntgebruik niet hoeft onder voor een uitgebreider recept, maar wel lekker makkelijk en snel is.

Deze spaghetti is hier dan ook het perfecte voorbeeld van: het klinkt – althans in mijn ogen – best culinair door het gebruik van de geraspte citroenschil. Los van het culinaire gehalte is dit ook gewoon een heerlijke spaghetti en een goede variatie op de standaard spaghetti bolognese. Oh, en knoflook natuurlijk. Daar word ik altijd heel erg blij van, vooral de geur die het verspreidt als het gebakken wordt. Kortom, een heel fijn recept waar je vriend en vijand blij mee maakt!

Benodigdheden voor spaghetti met tuinerwten en citroen voor vier personenDSC04486
*
450 gram spaghetti
* 350 gram tuinerwten, ontdooid
* 4 el olijfolie
* 3 teentjes knoflook, geperst
* 1 tl chilipoeder
* geraspte schil en citroensap van 1 citroen
* verse basilicumblaadjes
* zout en peper
* parmezaanse kaas

Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze
DSC04500
* Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing, giet vervolgens de spaghetti af en bewaar vier eetlepels van het kookvocht.
* Verhit de olijfolie in een wokpan en bak de knoflook, geraspte citroenschil, zout, peper en chilipoeder al roerend ongeveer 3-4 minuten op een laag vuur. Zorg dat de knoflook zacht maar niet bruin wordt.
* Doe de spaghetti in de wokpan en schep het door het knoflookmengsel heen. Voeg het bewaarde kookvocht, de citroensap en de tuinerwten toe. Alles mengen totdat het goed warm is.
* Serveer de spaghetti door het te bestrooien met de parmezaanse kaas en basilicumblaadjes.

Beeld: Maritza Dubravac.

Share

Maritza (1989) heeft afgelopen zomer de masters Literatuur en cultuurkritiek en American Studies afgerond. Wanneer ze niet bezig is met het plannen van haar volgende trip naar de Verenigde Staten, werkt ze het liefst zo veel mogelijk in de allerleukste boekwinkel van Nederland. Ze is dan ook dol op boeken: kleine boeken, grote boeken, kookboeken. Zo worden vele recepten onderworpen aan haar kritische oog en vaardige hand. De resultaten hiervan zijn vanaf nu ook te lezen op Nadelunch.com!