Drinkontbijt met een bite

DrinkontbijtIk ben een echt havermoutmeisje. Elke ochtend ontbijt ik met een variant van havermout en ik krijg er maar geen genoeg van. Warme havermout met banaan gebakken in kokosolie of raw Bircher muesli, wat ik ook maak: havermout is mijn beste vriend ’s ochtends vroeg.

Maar jullie zullen het allemaal wel kennen: soms heb je simpelweg geen tijd (of zin) om tien minuten geduldig in een pan te staan roeren om daarna nog twintig minuten te nemen om je warme maar behoorlijk machtige havermoutpap op te eten. Er zijn dus van die ochtenden dat ik, terwijl ik bij wijze van spreken mijn oogschaduw nog aan het aanbrengen ben, van alles in mijn blender gooi op hoop van zegen. Onderstaand drankje is ook zo ontstaan, al heb ik de ingrediënten ooit stiekem afgekeken bij een van mijn favoriete lunchgelegenheden in Utrecht: Sappies en Happies.

Terwijl je drankje aan het blenden is, kun jij je laatste collegespullen of dossiers bij elkaar rapen. Onderweg naar de uni of naar je werk kun je dan genieten van een vullend ontbijtje, dat toch niet zwaar zal vallen. En voor de kauwers onder ons: de havermout zal je lekker aan het werk zetten. Proost en op een fijne dag!

Benodigdheden voor 2 grote glazen ontbijtdrank met havermout
500 milliliter (geiten)yoghurt, mager of vol – wat je zelf lekker vindt
het sap van 2 sinaasappels
1 zachte appel (bijvoorbeeld Goudreinet of Jonagold), geschild en in grove stukken
5 eetlepels havermout
1 eetlepel honing
1 theelepel kaneel

Bereidingstijd
5-10 minuten

Bijzondere keukenbenodigdheden
(simpele) blender
eventueel een afsluitbare beker om je ontbijtdrank in te vervoeren

Bereidingswijze
* Doe alle ingrediënten in de blender en blend een minuut of drie op de hoogste stand.
* Drink smakelijk!

Extra opmerkingen
* Je kunt natuurlijk van alles en nog wat toevoegen aan of weglaten bij een dergelijk ontbijtdrankje. Ik heb deze ingrediëntenlijst samengesteld op basis van het feit dat appel, kaneel en honing zo’n lekker herfstige combinatie zijn. Maar een banaan erin zal ook heerlijk smaken. Of een lepel (rauwe) cacao. Bevroren aardbeien of blauwe bessen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ik zou zeggen: probeer en geniet!

Beeld: Nettelie.

Share

Nettelie (1986) is afgestudeerd in de Spaanse taal en cultuur en werkt in de buitendienst van een detacheringsbureau in facilitaire zaken. In 2012 heeft ze een jaar met plezier voor Nadelunch.com voor de rubriek 'Binnen: Aan tafel' geschreven. Zij hoopt met haar recepten te hebben kunnen aantonen dat gezond en lekker eten wel degelijk samengaan. Volg haar op Twitter: @nettelie.