Pompoentaart

Herfst, herfst, herfst, ik houd toch zo van de herfst. Dan zijn er namelijk pompoenen en met pompoenen kun je heel veel lekkere dingen maken. Zoals een heerlijke pompoengeitenkaasrozemarijnwalnotentaart.

Een pompoengeitenkaasrozemarijnwalnotentaart? Ja, een pompoengeitenkaasrozemarijnwalnotentaart! (Driedubbele woordwaarde bij scrabble, score!) Het mooie aan deze taart is dat hij beter smaakt dan de som der delen. En hoewel ik een prachtige lofzang kan houden over ieder afzonderlijk ingrediënt, is dat een verhaal voor een andere keer. Nu eerst maar eens zelf deze smaak- en kleursensatie ervaren.

Pompoentaart (1)

Benodigdheden voor 1 taart:
een klontje boter
bladerdeeg (diepvriesvak van AH)
een flespompoen
een grote rode ui
200 gram geitenkaas
verse rozemarijn
olijfolie
zout & peper
een half doosje walnoten

Bijzondere keukenbenodigdheden
een springvorm

Bereidingstijd
20 minuten + 35 minuten oventijd

Bereidingswijze

* Verwarm de oven voor op 160 graden.
* Vet de springvorm in met een klontje boter en verdeel daarna het bladerdeeg over de springvorm.
* Hak de pompoen in kleine stukjes (zie: Gouden Tip bij Extra opmerkingen hieronder) en verdeel de pompoen over het bladerdeeg.
* Snijd de rode ui fijn en meng in een kom met de walnoten, rozemarijn, olijfolie en wat zout en peper. Verdeel dit mengsel over de pompoen.
* Kruimel tot slot de geitenkaas over de taart heen.
* De taart mag nu zo’n 35 minuten de voorverwarmde oven in.

Pompoentaart
Pompoentaart

Extra opmerkingen
* Vind je het ook zo’n nare klus om een pompoen te killen? Doe hem eens tien minuten in de magnetron op de hoogste stand. De schil krijg je er hierna heel makkelijk af en de pitten laten zich er zonder problemen uitscheppen.
* Dit recept is genoeg voor vier porties, maar je kunt deze taart best maken voor twee personen: ’s avonds de ene helft opeten en de rest kan de volgende dag als luxe lunch dienen.

Beeld: Lindsey.

Share

Lindsey

Lindsey (1987) studeert bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hoewel deze wereldhavenstad haar thuis is, is ze er lang niet altijd te vinden. Zes maanden wonen en werken in Australië, studeren in Zweden, vertoeven op zandvlaktes... Je noemt het en zij doet het. Of heeft het al gedaan. Om onder andere haar reisvirus te kunnen bekostigen, werkt ze in de horeca. Dit doet ze al acht jaar lang bij verschillende restaurants, waardoor ze een brede kennis van diverse keukens heeft opgedaan. Lindsey schrijft dan ook niet alleen over reizen en eetgelegenheden voor de categorie 'Buiten', maar levert ook recepten voor 'Binnen'. Naast op Nadelunch.com vind je Lindsey ook op haar website: Dailylin.nl.