Saltimbocca alla romana

Het was een regenachtige zondag en mijn eerste werkdag bij een Italiaan in het Rotterdamse. Om 17:00 eet het personeel altijd eerst samen. “Dit is nou saltimbocca alla romana”, sprak de chef. En ik wist zeker dat ik nooit meer vegetariër zou worden.

Saltimbocca alla romana schijnt het enige Italiaanse recept te zijn dat officieel is vastgelegd. Normaal gesproken heeft iedere Italiaanse regio zo zijn eigen manier om een recept te maken: van bolognesesaus tot pizzadeeg, overal wordt het net iets anders bereid. Saltimbocca alla romana leerde ik maken van mijn chef en toen ik het recept op internet nazocht, kwam ik inderdaad overal dezelfde ingrediënten en bereidingswijze tegen.

Saltimbocca
Benodigdheden voor saltimbocca alla romana voor 2 personen
zout
100 milliliter droge witte wijn
verse salie (bij de betere groenteboer)
50 gram boter
50 gram rauwe ham
300 gram kalfsoester (bij de betere slager)

Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

*Vraag aan de slager of hij de kalfsoester in plakken van zo’n 1 centimeter dik snijdt. Mocht je in het bezit zijn van een goede messenset, dan kun je dit uiteraard ook zelf doen, maar de slager doet het natuurlijk met liefde voor je.
*Goed; de plakken kalfsoester besprenkel je met wat zout. Vervolgens leg je een blaadje salie op het vlees en hieromheen wikkel je een plakje rauwe ham. Prik dit eventueel vast met een satéprikker. In de pan smelt je op een hoog vuur 50 gram boter. Bak het vlees aan 2 kanten mooi bruin. Voeg de wijn toe en laat inkoken.
*Wanneer het vlees gaar is leg je het op een bord, om vervolgens de dikke saus eroverheen te gieten.

Extra opmerkingen
*Lekker met verse doperwtjes en een glas nero d’avola!

Beeld: Flickr.com/multipel_bleiben.

Share

Lindsey

Lindsey (1987) studeert bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hoewel deze wereldhavenstad haar thuis is, is ze er lang niet altijd te vinden. Zes maanden wonen en werken in Australië, studeren in Zweden, vertoeven op zandvlaktes... Je noemt het en zij doet het. Of heeft het al gedaan. Om onder andere haar reisvirus te kunnen bekostigen, werkt ze in de horeca. Dit doet ze al acht jaar lang bij verschillende restaurants, waardoor ze een brede kennis van diverse keukens heeft opgedaan. Lindsey schrijft dan ook niet alleen over reizen en eetgelegenheden voor de categorie 'Buiten', maar levert ook recepten voor 'Binnen'. Naast op Nadelunch.com vind je Lindsey ook op haar website: Dailylin.nl.