Dagenlang dansen op Ibiza

Ibiza is dé partybestemming bij uitstek, dat zal niemand ontkennen. Hoewel het eiland meer te bieden heeft dan clubs (prachtige stranden bijvoorbeeld, en de heerlijkste restaurants), loopt er veel EasyJet Set rond met maar één doel: losgaan. Gelukkig kan dat op Ibiza altijd, elke avond.

In september ging ik voor het eerst naar Ibiza. Na alle verhalen, positief en negatief, werd het hoog tijd om zelf eens een kijkje te nemen. September is trouwens een prima maand om te gaan. De zon scheen nog volop, de temperatuur lag rond een aangename 28 graden en feesten waren er, zoals verwacht, nog in overvloed.

Bij aankomst op het vliegveld vallen meteen twee dingen op: de David Guetta’s F*** Me I’m Famous Lounge en de promoteams van de clubs. Die laatste bestaan veelal uit mooie meisjes die de bezoekers naar de clubs moeten lokken. Onderweg in de taxi staat Ibiza Global Radio op. In de eerste bar waar we genietend van het avondzonnetje een biertje bestellen, klinkt keiharde housemuziek over de gammele speakers. Nee, hier in Eivissa is er geen ontkomen aan.

De bekendste superclubs van het eiland zijn Privilege, Amnesia, Pacha en Ushuaia. Hier hebben grootheden als Tiësto, David Guetta, Pete Tong en Luciano hun wekelijkse avonden. ‘Superclubs’ lijkt de enige term om deze clubs te omschrijven: ze zijn groot, qua omvang en qua naam. Deze clubs zijn voornamelijk gericht op het meer commerciële geluid van de house scene, waarbij ook Nederlanders als Sunnery James & Ryan Marciano en natuurlijk Chuckie en Afrojack het goed doen. Voor wie liever wat anders wil horen dan de bekende hitjes heeft Ibiza gelukkig ook genoeg te bieden.

De VIP-tafels voorbij
Als ik in Sankeys ben, zijn de enige drie VIP-tafels leeg. Het publiek bestaat vooral uit Engelsen, mede omdat Sankeys zijn roots heeft in Manchester, UK. Ik voel me tussen de meisjes zelfs overdressed in een jurkje dat mijn bovenbenen grotendeels bedekt; hotpants zijn hot op Ibiza. Al vanaf het begin van de avond is de club afgeladen en de doorgewinterde ravers gaan los op de sets van onder anderen Butch, Oxia en Nederlanders 2000 and One en Lauhaus. De uitstraling van de club verraadt overigens niet dat we op Ibiza zijn. De club oogt meer als een grote Studio 80. Na een nacht dansen wil ik het liefst direct naar bed. Maar wie op Ibiza is, zegt geen nee tegen een afterparty in een villa….

Nadat we maandag de andere kant van het eiland hebben gezien en ik nog snel een laatste duik in zee heb genomen, is het ’s avonds tijd voor CircoLoco in DC10. DC10 is gevestigd in een oude hangar vlak bij het vliegveld van Ibiza. Hoewel ik dat even vergeten was, word ik er snel weer aan herinnerd wanneer een vliegtuig op luttele meters hoogte voorbij raast. De club is rond negen uur ’s avonds afgeladen en de ingang naar binnen lijkt te krap om alle mensen door te laten. Niet erg prettig als je, net als ik, licht claustrofobische neigingen hebt. Muzikaal gezien is het genieten met namen als Negru, Guy Gerber en Seth Troxler op de line-up. Helaas staat de muziek binnen oorverdovend hard. Erg lang is het daarom niet uit te houden op de dansvloer.

The best global club?
Amnesia heeft op zijn zachtst gezegd een bijzondere slogan. The best global club wilde ik hoe dan ook een bezoekje brengen. Wanneer DC10 rond 3 uur ’s ochtends haar deuren sluit, vervolgen wij onze weg naar Amnesia, waar elke maandag de Cocoon-feesten worden gegeven. Een van de helden van Cocoon, Sven Väth, staat op het punt te beginnen, terwijl Gaiser met zijn live set de hoofdzaal op zijn kop zet. Ik hoor dat het niet de drukste avond is; we kunnen van bovenaf nog stukjes dansvloer zien. Helaas lukt het me na een klein uurtje in Amnesia niet meer om nog een danspas te zetten. Uitgeput, maar met een glimlach op mijn gezicht, stap ik in een taxi. Ik weet het zeker: vanaf nu is geen zomer meer compleet zonder een trip naar dit eiland.

Ook zin om te dansen op Ibiza? Het partyseizoen begint weer in juni 2013. Weten hoe je er het meest voordelig heen kunt vliegen? Bekijk en vergelijk gemakkelijk tickets bij World Ticket Center.

Beeld: Flickr.com/NemesisDesign en Flickr.com/ST33VO.

Share

Lisa

Lisa (1989) studeert media & journalistiek aan de Erasmus Universiteit. Deze geboren en getogen Rotterdamse gaat regelmatig met haar vriend mee op ‘zakenreis’, waardoor ze de kans krijgt om voor Nadelunch.com de leukste hotspots in het buitenland te ontdekken. Als echte muziekliefhebster zal ze ook een bijdrage leveren aan de categorie ‘Beluisterd’. In haar vrije tijd houdt ze van uit eten gaan en duikt ze graag in het nachtleven van Rotterdam, Amsterdam, Berlijn en ja, waar eigenlijk niet? Naast op Nadelunch.com kun je stukken van haar hand ook lezen in Glamcult.