Eilandhoppen in Griekenland

Zin in een avontuurlijke vakantie, maar gaat backpacken door de jungle je nog iets te ver? Overweeg dan eens te gaan eilandhoppen in Griekenland!

Griekenland restaurantEen heerlijk zonnig klimaat, vriendelijke bevolking en een fantastische keuken: op de Griekse eilanden vind je het allemaal. Dit kun je combineren met de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt door te gaan eilandhoppen.

Ticket boeken en gaan
Boek een ticket naar een van de 700 (!) eilanden die Griekenland rijk is. Rhodos is bijvoorbeeld een goede uitvalsbasis. Met haar historisch centrum, mooie stranden en bruisende nachtleven kun je je hier alleen al twee weken vermaken. Kom een dag bij van de vliegreis, geniet van moussaka aan het strand en oriënteer je hoe je nu verder wilt reizen. In de haven vind je de ferrymaatschappijen die vanaf Rhodos naar vele andere eilanden varen. Naxos, Samos, Santorini of Syros? De keuze is aan jou.

Tijdens de bootreis kun je met een beetje geluk dolfijnen spotten en natuurlijk zonnen op het dek of genieten van een prachtige zonsondergang. De Griekse haventjes lijken allemaal op elkaar en het blijft iedere keer weer een mooi gezicht, de vissersbootjes en de typische witte huisjes die zo kenmerkend zijn voor Griekenland.

No worriesGriekenland zon
Moet ik me zorgen maken over een slaapplek? Nee, dat hoeft niet. Tenminste, niet als je een beetje flexibel bent. Zodra je van de ferry stapt, staan er Grieken klaar om je mee te nemen naar hun camping, hotel of appartementencomplex. Wie op zeker wil spelen, kan natuurlijk ook vanuit Nederland van tevoren de accommodaties boeken. Dit neemt alleen wel wat van je flexibiliteit weg, iets wat het eilandhoppen juist zo leuk maakt. No worries, zoals de Grieken zeggen, je vindt altijd wel een slaapplek.

En wat doe je als je niet aan het hoppen bent? Ontbijt buiten de deur met een eitje en wat verse sap. “Hou het simpel,” is het devies in Griekenland. Maak een wandeling en snuif de heerlijke kruidige bloemengeuren op en neem daarna een duik in zee. Het voordeel van eilanden? Aan strand geen gebrek. ’s Avonds eet je vis die ’s middags nog in de zee zwom of je eet natuurlijk de bekende Griekse salade met feta.

Kortom: als je wat wilt zien én wilt relaxen, is eilandhoppen een goede optie. Naar Griekenland kun je dan het best in het voor- en najaar afreizen; in de zomer kan het al snel te heet worden.

Heb je je backpack al bijna van zolder getrokken? Een retourtje Amsterdam – Rhodos boek je op Arke.nl.

Share

Lindsey

Lindsey (1987) studeert bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hoewel deze wereldhavenstad haar thuis is, is ze er lang niet altijd te vinden. Zes maanden wonen en werken in Australië, studeren in Zweden, vertoeven op zandvlaktes... Je noemt het en zij doet het. Of heeft het al gedaan. Om onder andere haar reisvirus te kunnen bekostigen, werkt ze in de horeca. Dit doet ze al acht jaar lang bij verschillende restaurants, waardoor ze een brede kennis van diverse keukens heeft opgedaan. Lindsey schrijft dan ook niet alleen over reizen en eetgelegenheden voor de categorie 'Buiten', maar levert ook recepten voor 'Binnen'. Naast op Nadelunch.com vind je Lindsey ook op haar website: Dailylin.nl.