• Home »
  • Buiten »
  • Op vakantie met Google Street View – de mooiste digitale bestemmingen

Op vakantie met Google Street View – de mooiste digitale bestemmingen

Regenachtig weer? Geen vrienden? Lege portemonnee? Nestel je achter je computer, kopieer de coördinaten van deze topbestemmingen naar Google Maps, sleep het gele mannetje naar de kaart en reis met ons mee naar de beste bestemmingen van Google Street View. Goede reis!

1. Båtsfjord, Noorwegen (70.538299,30.631814)
Båtsfjord ligt in Lapland en is een van de meest noordelijke plekken in Europa. Ondanks de natuurlijke schoonheid van deze miniplaats zullen Henk en Ingrid deze plek zeker weten links laten liggen. Jammer, want de rode houten huizen – waar vast hele grote, bebaarde Vikingmannen wonen – steken prachtig af tegen het okerkleurige gras. Bovendien is het er rond deze tijd van het jaar altijd zomer. Potverdorie zeg, wat is dit een mooi plekje. Kun je de zeelucht al ruiken? De meeuwen (of inheemse vogels) al horen? De vissen al uit het water zien springen? Wij wel. En we zijn verliefd.

Google Noorwegen
2. Piilani Highway, Hawaii (20.665875,-156.042767)
Wie droomt er niet van ooit naar Hawaii te gaan? Witte stranden, wuivende palmbomen, ukelelemuziek en lieve meisjes die de Huladans in fleurige rokjes opvoeren… wat wil een mens nog meer? Gelukkig maakt Google het ons erg makkelijk om te genieten van al het schoons dat het tropische eiland te bieden heeft. Piilani Highway, bijvoorbeeld, brengt je naar azuurblauwe wateren en langs de groenste bergen. Leuk detail: het gele poppetje transformeert in een surfer wanneer je ’m naar deze weg sleept.

3. Dalton Highway, Alaska (68.637491,-149.519634)
Van een van de meest warme Amerikaanse staten is het nu tijd om de koudste op te zoeken, Alaska. Groot voordeel: die kou voelen we niet door ons beeldscherm. Schroom dus niet je naar het meest noordelijke punt van deze weg te klikken. Je zult weinig anders tegenkomen dan ijs, sneeuw en een modderige weg, maar de route is allesbehalve saai. Alaska lijkt op een maanlandschap. Een heel mooi maanlandschap waar de wind vrij spel heeft en de landschappen dagelijks met een deken van sneeuw bedekt. Indrukwekkend.

4. Half Moon Island, Antarctica (-62.596047,-59.901077)
Even naar de andere kant van de aardbol, want daar is ook heel veel moois te zien. Wat dacht je van pinguïns? Deze snoezige beesten zorgen bij bovenstaande coördinaten voor een heus Kodakmomentje door op een rots voor de camera van Google te poseren. Loop je een stukje over het eiland, dan kom je zelfs wat andere exotische beesten (de vogels, niet de toeristen) tegen die er prachtig uitzien tegen een backdrop van sneeuwwitte ijsbergen en een felblauwe lucht. Het gele mannetje verandert overigens wederom van gedaante: dit keer speelt ’ie pinguïn.

Google Antarctica

 5. Kirstenbosch National Botanical Garden, Zuid-Afrika (-33.991089,18.42948)
Ladies and gentlemen, we have reached our final destination.
En die bestemming is Kirstenbosch: een hemel op aarde. Een dramatische klif die aan de voet wordt versierd met prachtige gekleurde bloemen en weelderige bomen en bochtige geplaveide paden… ja, dit is picture perfect. Het nationale park spat werkelijk waar van je beeldscherm af. Klik rustig rond en zak nog verder weg in je stoel: het mag allemaal op deze internettour.

Google Zuid-Afrika

Voor mij is het in ieder geval tijd om uit te loggen. Mijn rolletje zit vol. Morgen weer op vakantie, naar Chili deze keer.

(Tip: Google Street View is met haar camera’s de zee ingedoken en maakt het mogelijk om vanaf 12 september het Great Barrier Reef in Australië te ontdekken.)


Beeld: Google Maps.

Share

Maaike

De Rotterdamse Maaike Goslinga voelt zich het fijnst op vreemde bodem en daarom ontfermt ze zich als eindredacteur over de sectie 'Buiten'. Ook schrijft ze korte artikelen over wereldwijde trends en andere wetenswaardigheden. Gewapend met pen, notitieboek en rugzak hoopt zij later als onderzoeksjournaliste de wereld over te reizen.