Twee dagen in… Londen

Van Brussel tot Milaan en van Shanghai tot New York: er zijn genoeg steden die het bezoeken waard zijn. Ook als je maar twee dagen de tijd hebt. Lindsey deelt de must-sees, zodat je alles uit die 48 uur haalt. Deze keer: Londen. 

Afgelopen maand bezocht ik wereldstad London en verloor er mijn hart. Nooit en te nimmer zou een andere Europese stad aan Parijs kunnen tippen, daar was ik van overtuigd. Maar Londen speelde het onmogelijke klaar. Voortaan gaat mijn voorkeur uit naar een retourtje Amsterdam – Heathrow en stap ik minder snel in de Thalys. De volgende adressen maken een flitsbezoek aan Londen de moeite waard.

Dag één
Een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk is niet compleet zonder een degelijk Engels ontbijt. The Breakfast Club heeft vier vestigingen in London en serveert the real deal. Wil je een echt Engels ontbijt, dan bestel je ‘The Full Monty’: bacon, sausage, black pudding, eggs, home-style fried potatoes, mushrooms, beans, grilled tomato en toasted multigrain bloomer. Zo, je kunt er de rest van de dag weer tegenaan.

Breng ’s middags een bezoekje aan het Tate Modern, een waar walhalla voor liefhebbers van moderne kunst. Mondriaan en Edvard Munch bekijken en deel uitmaken van life art: dit en nog veel meer kan in dit prachtige museum. En de toegang is nog gratis ook.

Bij de Britse keuken wordt niet meteen gedacht aan culinaire hoogstandjes. Vettig pubeten en worstjes bij het ontbijt komen meestal als eerste gedachte op. Think again! Londen is een wereldstad en iedere keuken wordt er vertegenwoordigd. Mocht je wat te vieren hebben of wat extra ponden over hebben, reserveer dan een tafel bij Jamie Oliver’s Fifteen. Een (Italiaanse) ervaring om nooit te vergeten en je steunt meteen een prachtige stichting die kansarme jongeren aan een betere toekomst helpt.

Waar kun je het best overnachten? Zelf boekte ik een kamer in de buurt van metrostation Earl’s Court. Londen heeft een prima metroverbinding en dus maakt het niet zo veel uit of je nou in de binnenstad of iets daarbuiten slaapt. Een goede extra tip is de app ‘London tube’. Zo kun je bijna niet meer verdwalen.

Dag twee
Sta de volgende dag bijtijds op, want er is zo veel te zien en te doen. En te proeven. Op zaterdagochtend moet je naar Borough’s Market. Een markt met honderden kraampjes die één ding gemeen hebben: goed voedsel. Biologische sappen, falafel, heerlijk geurende worstbroodjes, eendenlever, oesters, snoepgoed, wilde paddenstoelen en champagne. Werkelijk alles is verkrijgbaar op deze prachtige overdekte markt. De sfeer is fantastisch: veganisten en Bourgondiërs genieten naast elkaar van lekkernijen.

Van de Nederlandse Roos die naar Londen verhuisde (ik geef haar geen ongelijk) kreeg ik een aantal geweldige tips voor Coffee & Lunch. Zij raadde mij een hoop zaakjes aan, zoals Salvation Jane, 0Zone, Tapped & Packed, Look Mum No Hands!, Lilli Vanilli, Ginger & White en Notes. Ik probeerde zelf Tapped & Packed en Notes uit en concludeerde dat Roos gelijk had: bij beide zaakjes werden heerlijke koffie en een goede lunch geserveerd.

Tot slot een tip voor Londen op de zaterdagavond: reserveer een tafel bij Callooh Callay. Niet alleen zijn de cocktails er fantastisch, maar na binnenkomst heb je het gevoel door Alices rabbit hole te zijn gevallen. Het cocktailmenu zit verstopt in een cassettebandje en er is een geheime kamer die je binnentreedt via een kledingkast. Niets is wat het lijkt. Er schijnt zelfs nog een derde kamer te zijn (de ‘Jib Jab’) waar je bij binnenkomst eerst moet laten zien dat je kunt vuurspuwen. De sfeer heeft iets magisch en het personeel is erg vriendelijk. Waar vind ik zoiets in Nederland?

Kortom, in Londen is zo veel te zien en zo veel te doen dat twee dagen natuurlijk niet genoeg zijn.

 Beeld: Lindsey Boog.

Share

Lindsey (1987) studeert bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hoewel deze wereldhavenstad haar thuis is, is ze er lang niet altijd te vinden. Zes maanden wonen en werken in Australië, studeren in Zweden, vertoeven op zandvlaktes... Je noemt het en zij doet het. Of heeft het al gedaan. Om onder andere haar reisvirus te kunnen bekostigen, werkt ze in de horeca. Dit doet ze al acht jaar lang bij verschillende restaurants, waardoor ze een brede kennis van diverse keukens heeft opgedaan. Lindsey schrijft dan ook niet alleen over reizen en eetgelegenheden voor de categorie 'Buiten', maar levert ook recepten voor 'Binnen'. Naast op Nadelunch.com vind je Lindsey ook op haar website: Dailylin.nl.