Twee dagen in… Queenstown

Van Brussel tot Milaan en van Shanghai tot New York: er zijn genoeg steden die het bezoeken waard zijn. Ook als je maar twee dagen de tijd hebt. Lindsey deelt de must-sees, zodat je alles uit die 48 uur haalt. Deze keer: Queenstown.

Net New York
Een stad met zo’n tienduizend inwoners klinkt in eerste instantie waarschijnlijk niet heel erg indrukwekkend. Maar als je net vier weken door Nieuw-Zeeland hebt getoerd, dan voelt een stad met meer mensen dan schapen opeens aan als New York. Er is meer dan één bar, er is een bioscoop en er is zelfs een club. De eerste dag in Queenstown genoten we van de levendigheid die er in de stad hing. De straten met kleine cafeetjes, de gezellige barren en de ruime keuze aan restaurants vormden een ware verademing na alle kleine dorpjes in Nieuw-Zeeland.


Embrace the fear
Wat kun je in twee dagen in Queenstown doen? Nadat je (waarschijnlijk) je tent hebt opgezet, je buikje rond hebt gegeten (in een restaurant of bij de geweldige campingbarbecue), zou ik je willen adviseren ergens een drankje te gaan drinken op een zonnig terras. Een drankje voor Some Dutch Courage. Die zou je nog weleens nodig kunnen hebben. Hierna kun je je gaan oriënteren op datgene waarvoor je echt naar Queenstown toe gekomen bent. Ga je bungeejumpen, wildwaterraften, skydiven of toch liever zorben? Queenstown staat bekend als Adventure Capital of the World en op iedere hoek van iedere straat zijn er activiteiten te boeken.

In een waas van verstandsverbijstering heb je een skydive geboekt. Je voelt je enigszins stoer, totdat je een formulier moet ondertekenen waarin zo ongeveer staat dat, mocht je doodvallen, het bedrijf hiervoor niet aansprakelijk kan worden gesteld. En dan moet je ook nog eens wachten tot de volgende dag. Terug maar weer naar Camp Street voor nog een rondje Dutch Courage.

Vliegtuigje
D-Day
De volgende dag is het zover en sta je om 10.00 op het shuttlebusje te wachten. Deze bus brengt je met een halfuurtje rijden net buiten de stad naar een groene weide waar de kleine vliegtuigjes af en aan vliegen. Ook hier onderteken je weer wat formulieren en trek je een winddicht pak aan. Dan blijkt dat je als laatste aan de beurt bent en kijk je nog 1,5 uur naar kleine stipjes die uit de lucht komen vallen. Het kleine vliegtuig doet een beetje gammel aan, maar dat maakt niet uit, want je hebt toch een parachute op je rug. Hoger en hoger klimt het vliegtuig, tot de mensen beneden niet meer dan mieren zijn.

3, 2, 1
En dan opeens gaat de deur van het vliegtuig open. Je hele lijf gaat in de achteruitstand, zo ver mogelijk bij die deur vandaan. Totdat je een tikje op je been voelt: naar voren moet je, en wel met je benen over de rand van de open vliegtuigdeur. Is dit waanzin? Je armen kruis je over je borst zoals je op de grond hebt geoefend, je schommelt nog één keer heen en weer en dan: aaaaaaaaaaaaaaaaah. Daar ga je, in een negentig seconde durende vrije val die veel langer lijkt te duren. Niets dan lucht om je heen, het immense uitzicht over meren en bergen en de adrenaline die door je lijf giert.

Vliegtuigjump
Zicht vanuit vliegtuig
Hierna zweef je nog zo’n tien minuten tot je weer met beide benen veilig op de grond staat. Je geeft je instructeur een high five en weet nu zeker dat hij het mooiste beroep ter wereld heeft.

Skydiven kan in Queenstown het hele jaar door. Zelf heb ik de sprong gewaagd met Nzone. Meer info: http://www.nzone.biz/.


Beeld: Lindsey.

Share

Lindsey (1987) studeert bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hoewel deze wereldhavenstad haar thuis is, is ze er lang niet altijd te vinden. Zes maanden wonen en werken in Australië, studeren in Zweden, vertoeven op zandvlaktes... Je noemt het en zij doet het. Of heeft het al gedaan. Om onder andere haar reisvirus te kunnen bekostigen, werkt ze in de horeca. Dit doet ze al acht jaar lang bij verschillende restaurants, waardoor ze een brede kennis van diverse keukens heeft opgedaan. Lindsey schrijft dan ook niet alleen over reizen en eetgelegenheden voor de categorie 'Buiten', maar levert ook recepten voor 'Binnen'. Naast op Nadelunch.com vind je Lindsey ook op haar website: Dailylin.nl.