Umami? Ummmami! – Vers Aziatisch eten met een Franse slag

Men neme twee mensen uit de culinaire branche die het net even anders willen doen en verse, Aziatische gerechten hoog in het vaandel hebben staan. Voeg daar een trendy omgeving in een bruisende stad aan toe. Wat krijg je dan? Umami!

Sinds heel kort kan het, in Rotterdam: eten alsof je zelf in hip Azië zit. Of je nu luncht, borrelt of dineert. Op 27 augustus 2012 openden chefkok Han Ji en zakenpartner Leon Zheng in Manhattan aan de Maas de derde vestiging van Umami. U-wat? Umami: de vijfde smaaksensatie na zoet, zout, bitter en zuur, en het staat voor ‘heerlijk’ of ‘vers’. Het soort eten? Aziatisch, maar dan met een verfijnde smaak en geïnspireerd op de keuken van la douce France. Op de kaart tref je echte Asian bites, zoals de Vietnamese loempia en Gado Gado, maar ook Chinees spek met bietjes en pikante wrap, gerechten die een duidelijke Franse twist hebben.

Chinees spek met rode bietjes
Niet alleen de kookstijl maakt Umami tot een uniek – en overigens eerder al veelvuldig geprezen – concept. Ook de manier van tafelen is een tikkeltje anders dan dat we in Nederland gewend zijn: je deelt wat je eet en kiest dus samen gerechten uit. Shared dining gaat bij Umami als volgt: je mag zelf drie gangen samenstellen. Bij iedere gang kies je twee gerechten. Bij de derde gang kun je ook nog één bijgerecht (rijst, bami of brood met dip) kiezen. De gerechten krijg je vervolgens tegelijk geserveerd en dan is het: genieten. En om je heen kijken, want er is genoeg te zien aan de sfeervolle inrichting. Kijk maar even mee:

Umami (1)

Umami (2)
Umami (3)
Dus: Aziatisch met een Franse slag, in een hippe omgeving, en dan heb je ook nog het idee dat je, door de gedeelde gerechten, echt even samen uit eten bent? Wat moet dat allemaal kosten? € 19,95 per persoon. En dan heb je inderdaad vers en gevarieerd eten – geserveerd, overigens, door buitengewoon vriendelijk personeel. Tip: het zeewier (en het Chinese spek en de coquilles en de…) kun je uitstekend laten zwemmen in de witte huiswijn. Ummmami. Beloofd.

Ook bij Umami eten? Meer informatie vind je op de website.

Share

Fleur

Fleur (1986) volgde de opleiding Nederlandse taal en cultuur en studeerde af als taalkundige. Ze doet nu eigenlijk alles wat met taal te maken heeft: schrijven, redigeren, corrigeren en onderzoeken hoe mensen taal (willen) gebruiken. Tevens is ze hoofdredacteur van Nadelunch.com, waar ze wanneer dat kan voor 'Ook dat nog' schrijft, haar reislust loslaat op de rubriek 'Buiten' en columns verzorgt over taal.