Wijnbar Het Eigendom

Niemand zei het ooit mooier dan dichter Robert Louis Stevenson: “Wine is bottled poetry.” Als je het hier niet mee eens bent, kun je Het Eigendom beter voorbijlopen. Of naar binnen gaan en je laten overtuigen.

De eerste avond die ik in Het Eigendom doorbracht, was een ware verademing. Zo kan het dus ook. Een wijnkaart met meer dan 120 verschillende wijnen en personeel dat verstand van zaken heeft zonder betweterig over te komen. Dit alles in een mooi verlichte, hoge ruimte met genoeg zitplaatsen, maar waar het als het op vrijdagavond erg druk wordt, ook goed vertoeven aan de bar is.

Het Eigendom – Bar
First dates en bijpraten met vrienden
Regelmatig vragen vrienden mij om advies: “Waar moet ik heen in Rotterdam?” Dit kan gaan over een eerste date of een etentje met de schoonfamilie, maar ook om een lunch met vrienden. Voor een eerste date zal ik voortaan altijd Het Eigendom aanbevelen. Maak indruk met je wijnkennis of laat juist zien dat je ook om advies kan vragen. De personeelsleden van Het Eigendom weten echt waar ze het over hebben en kunnen passend bij jouw voorkeur een mooie wijn serveren.

Mijn persoonlijke tip is de Hess zinfandel uit California, een heerlijke droge witte wijn, houtgelagerd en met een afdronk van tropisch fruit. Drink je liever rood? Bestel dan de Carmenère Reserva uit Chili; je proeft hierin gestoofd fruit en specerijen. Ben je een wijnkenner in spe, dan kun je in Het Eigendom mooi gaan leren. Wijn leren drinken doe je door veel verschillende wijnen te proeven en bij Het Eigendom zijn ook veel mooie wijnen per glas te bestellen.

Het Eigendom – Bar (2)
Wijn en spijs
Een goed glas wijn komt vaak pas echt tot zijn recht naast een mooi gerecht. De kaart is prachtig uitgebalanceerd en voor ieder is er iets te vinden. Het traditionele kaasplankje dat geserveerd wordt met brood en stroop is echt fantastisch. Maar ook voor de iets grotere trek kun je bij Het Eigendom terecht. Op de menukaart staan onder andere Coq au vin, kalfswang en bouillabaisse en om het je makkelijk te maken is onder ieder gerecht vast een bijpassende wijn vermeld.

Sinds kort is Het Eigendom ook in het bezit van een prachtig terras. Fijn buiten zitten met mooi weer dus, maar mocht de zomer zich op dezelfde wijze voortzetten, dan beschikt het terras ook over een overdekking en terrasverwarming.

Het Eigendom
Witte de Withstraat 45B
Rotterdam

Share

Lindsey

Lindsey (1987) studeert bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hoewel deze wereldhavenstad haar thuis is, is ze er lang niet altijd te vinden. Zes maanden wonen en werken in Australië, studeren in Zweden, vertoeven op zandvlaktes... Je noemt het en zij doet het. Of heeft het al gedaan. Om onder andere haar reisvirus te kunnen bekostigen, werkt ze in de horeca. Dit doet ze al acht jaar lang bij verschillende restaurants, waardoor ze een brede kennis van diverse keukens heeft opgedaan. Lindsey schrijft dan ook niet alleen over reizen en eetgelegenheden voor de categorie 'Buiten', maar levert ook recepten voor 'Binnen'. Naast op Nadelunch.com vind je Lindsey ook op haar website: Dailylin.nl.