• Home »
  • Buiten »
  • Yoghurt Barn: biologisch genieten in een milieuverantwoorde schuur

Yoghurt Barn: biologisch genieten in een milieuverantwoorde schuur

Energy ExplosionMoe van het eeuwige broodje mozzarella, tomaat en pesto dat je altijd in je pauze haalt? Klaar met dat suffe ontbijt dat de broodjeszaak bij jou om de hoek al drie jaar lang aanbiedt? Dan volstaan twee woorden: Yoghurt Barn.

Sinds september dit jaar kun je in hartje Utrecht, vlakbij de Neude, kennismaken met de fantastische zuivelproducten die eigenaren Esther en Wouter Staal als eerste in Nederland buitenshuis hebben gebracht: biologische yoghurt in de vorm van lobbige hangop, magere yoghurt, boerenyoghurt en een overheerlijke frozen variant.

Yoghurt à la [jouw naam hier]
Hoe je je yoghurt eet, dat is geheel aan jou. Je kunt kiezen voor een van de vier specials, zoals de Crazy Cookie of de Energy Explosion (zie links), allemaal samengesteld met chef-koks, of je kunt ervoor kiezen je eigen yoghurt samen te stellen met de verse toppings. Mango, frambozen, kiwi, verse of gedroogde vijgen, geroosterde amandelen, kaneelsuiker, stukjes bastognekoek of bokkenpootjes: je kunt het zo gek niet verzinnen, of je kunt je yoghurt ermee verrijken. En dat alles is nog redelijk verantwoord ook, want in de hangop en de magere yoghurt zit maar een half procent vet en meer dan 125 calorieën zit er in geen van de varianten (let wel: zonder toppings. Uiteindelijk is het natuurlijk zo gezond als je het zelf maakt).

En er is meer. Yoghurt is dan wel het basisproduct, maar Yoghurt Barn schenkt ook ontzettend lekkere koffie van Bocca en heeft een ruime selectie heerlijk gebak van het Vlaamsch Broodhuys en Chocolate Company. Ook warme chocolademelk is onderdeel van het assortiment, en wat dacht je van de dagverse vruchtensappen? Loeilekker! (Om er maar even wat Barnjargon in te gooien.)

Entourage
De zaak is strak. Het achterste gedeelte vertegenwoordigt het Barn-gedeelte uit de naam van de winkel en is prachtig afgewerkt met FSC-gekeurd hout. Voorin de zaak draait alles om een lange, witte balie, waaraan gewerkt kan worden (gratis wifi!), of waar je even lekker kunt zitten met een fijn tijdschrift van de stapel die er ligt. En waar je – natuurlijk – kunt genieten van je yoghurt of andere lekkernij.

Yoghurt Barn team

Het personeel (met eigenaren Wouter en Esther links op de foto) is vriendelijk, de sfeer gemoedelijk en aangenaam. En heus: aan alles is gedacht. De meeneembekers (want alles kan to go) zijn biologisch afbreekbaar, de stroom is groen, het gas CO2-neutraal en het toiletpapier – jawel – Cradle2Cradle-gecertificeerd. Met een slecht gevoel de Barn verlaten is dus eigenlijk best wel onmogelijk. Alles klopt er.

Winterproof?
En voor wie zich nu afvraagt of yoghurt in de winter wel zo’n succes is, is het antwoord een simpel ‘ja’. Door warme specials te introduceren (eentje met warme appels, rozijnen en kaneel en eentje met warme stoofpeertjes en amandelen), het toppingaanbod uit te breiden met pepernoten en daarnaast ook nog eens gevulde speculaas te gaan verkopen, blijven de producten van de Barn óók tijdens de donkere dagen voor (en na) Kerstmis meer dan de moeite waard.

Eigenlijk is enige minpuntje aan Yoghurt Barn dat er maar één vestiging is, maar als het aan Esther en Wouter ligt, komt daar binnenkort verandering in. Kortom: wij zijn fan!

Yoghurt Barn zit aan Vinkenburgstraat nummer 15 in Utrecht en is iedere dag geopend. Meer informatie kun je vinden op hun site, en op hun Facebookpagina kun je regelmatig leuke acties vinden. Leuk weetje: Nadelunch-redacteuren Mitchel en Leonie werken er. Met een beetje geluk tref je ze daar en voorzien ze je van een loeilekker yoghurtje!

Beeld: Yoghurt Barn.

Share

Fleur

Fleur (1986) volgde de opleiding Nederlandse taal en cultuur en studeerde af als taalkundige. Ze doet nu eigenlijk alles wat met taal te maken heeft: schrijven, redigeren, corrigeren en onderzoeken hoe mensen taal (willen) gebruiken. Tevens is ze hoofdredacteur van Nadelunch.com, waar ze wanneer dat kan voor 'Ook dat nog' schrijft, haar reislust loslaat op de rubriek 'Buiten' en columns verzorgt over taal.