Twee hoogtepunten van Theaterfestival Boulevard

Eindelijk, ze waren er weer; de felgekleurde tenten met theater, dans, muziek, eten en drinken. Den Bosch stond van 1 t/m 11 augustus in het teken van Theaterfestival Boulevard. Hierbij twee verrassende voorstellingen die je ook de komende weken nog kunt bezoeken.

Als je mij maar nooit vergeet
Levensliederen en unieke verhalen over ouder worden en de liefde passeren de revue in de muziektheatervoorstelling Als je mij maar nooit vergeet. In een klein tentje op het festivalterrein tonen Kiki en Jan hun droomwereld:

Kiki is door Jan ten huwelijk gevraagd.
Ze gaan trouwen.
Een gelukkig leven tegemoet.
Samen oud worden.
Ook samen dood.

Hanneke_Beeld_Hoogtepunten festival Boulevard

Theatermaakster Kiki Jaski gebruikte de verhalen van vijftig Maastrichtse ouderen als inspiratie. De uitspraken van deze ouderen zijn verwerkt in een voorstelling, die ook wat weg heeft van een documentaire. Verwacht geen voorstelling waarin alle facetten van de liefde bezongen worden. De ouderwets gezellige liedjes worden afgewisseld met rauwe, confronterende levensverhalen. Dit levert voor ouderen herkenbaar materiaal op, maar ook voor jongeren valt er wat na te praten. Hoe ziet jouw toekomst eruit?

Deze voorstelling is onderdeel van het avondvullende programma Mooiste van het Zuiden, waarin het publiek kennismaakt met beloftevolle, jonge theatermakers.

Als je mij maar nooit vergeet is op donderdag 12 september te bezoeken in Theater Speelhuis in Helmond. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Theater Speelhuis.

Crowdfunding was nog nooit zo fun
“Herzlich Willkommen, bienvenue, welcome! Prijzencircus! Vol = vol*, dus wees er snel bij! Drie voor de prijs van één!* Mambo met korting!* Pak die kans! Spaart u zegeltjes?”

Beeld_Hanneke_Theaterfestival_Boulevard

In een kleine tent op het festivalterrein staat de Tilburgse choreografe Katja Heitmann met haar korte, interactieve voorstelling Kraud-Fun-Ding, waarin het publiek betaalt en bepaalt. Bij de ingang krijgen de bezoekers in ruil voor het toegangskaartje een euro, waarmee zij invloed kunnen uitoefenen op de voorstelling. Na een korte stilte gooit een dappere bezoeker de eerste euro in het spaarvarken in het midden van de tent. De drie standbeelden komen tot leven. De vaart komt erin. Katja tapt. Celine springt op haar spitzen. Sander ramt op een klein gitaartje. Het publiek klapt. Na tien minuten loopt iedereen grinnikend naar buiten. We zijn de gevolgen van de gewraakte bezuinigingen op cultuursubsidies even vergeten. Crowdfunding is fun!

Kraud-Fun-Ding is op 22  september te bezoeken op Festival de Oversteek in Nijmegen. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Katja Heitmann.

Beeld: Soap-it.eu (1) & Katja Heitmann/Amat Bolsius (2).

Share

Hanneke (1985) studeerde Culturele en Maatschappelijke Vorming: een opleiding tot maatschappelijk en cultureel ondernemer die mensen op creatieve wijze bij elkaar brengt en uitdaagt om deel te nemen aan het culturele en sociale leven. Dans geeft haar verdieping, verrijking en vertrouwen. Voor Nadelunch schreef ze dan ook over dansvoorstellingen voor de rubriek Beeld.