De Weekendremix: AlunaGeorge – Your Drums, Your Love (Friendly Fires Remix)

Deze week een remix van de Britse popband Friendly Fires, die heeft zitten knutselen aan een nummer van het nieuwe Londense R&B-duo AlunaGeorge. Die ene helft van het duo (George) houdt wel van wat malle geluidjes.

George Reid, die de indietronica-R&B van AlunaGeorge voor zijn rekening neemt, zei in een interview met de Amerikaanse muzieksite Pitchfork dat hij wel van wat rare geluidjes houdt. Hij groeide muzikaal op met Timbaland en The Neptunes, die hem inspireerden om te experimenteren. Zo ook hun remixers van dienst, het eveneens uit Engeland afkomstige Friendly Fires. Hun drummer, Jack Savidge, is niet vies van een mix zo nu en dan. Op hun website kun je een collectie van mixes vinden, met onder meer een mini-mix voor Annie Macs radioshow op BBC Radio 1.

Deze bewerking is gemaakt in het kader van een speciaal mentorprogramma, Bacardi Beginnings, waarbij gevestigde artiesten de rijzende sterren een handje helpen. Je verzint het niet, maar gelukkig komt er nog wat goeie muziek uit voort. Deze remix van AlunaGeorge’s Your Drums, Your Love rolt met een ambient-vibe zachtjes tegen je trommelvlies aan. Als de panfluitachtige tikjes zich aandienen, krijgt de track wat meer lucht. Die lucht wordt later weer opgevuld met de warme stem van zangeres Aluna Francis en de strijkersarrangementen. Friendly Fires heeft van dit nummer een mellow riedeltje gemaakt dat je zo op repeat kunt zetten. Het nummer voelt in deze regenachtige tijden toch zo als een warme trui waarin je weg wil kruipen?

Beluister de remix:

Beluister het origineel:

Voor de liefhebbers: het duo speelt vannacht op het Amsterdamse showcasefestival London Calling, rond de klok van half twee. Het is de voorlopig enige show van het duo in Nederland.

Beeld: Flickr.com/DubLx.

Share

Judith (1986) studeerde Engelse taal en cultuur richting Engelse letterkunde. Voor LiveXS Popmagazine ging ze tijdens haar studie op pad om muzikanten te interviewen en festivals en concerten te verslaan. Momenteel is zij freelance journalist.