De Weekendremix: Christina Aguilera – Your Body (Martin Garrix Remix)

Dubbel dansen dit weekend! De nieuwe track Your Body van Christina Aguilera zou sowieso al niet uit de toon vallen in clubs, maar onze eigen DJ Martin Garrix deed er nog een schepje bovenop en maakte er een knallende houseversie van.

Na twee jaar stilte zal Christina Aguilera in november haar nieuwe album Lotus uitbrengen.  Op Twitter onthulde ze alvast de albumhoes, waarop ze naakt te zien is. De zangeres is de laatste jaren wat aangekomen en zegt trots te zijn op haar lichaam. Volkomen terecht. Ook het artwork van haar nieuwe single Your Body laat – heel toepasselijk –  haar ronde vormen goed zien. De track is geproduceerd door Max Martin en Melina Matsoukas regisseerde de bijbehorende videoclip. Matsoukas was eerder verantwoordelijk voor de clip van Rihanna’s hit We Found Love, die vorige maand bekroond werd met een MTV Video Music Award voor beste video van het jaar.

Het moge duidelijk zijn dat alleen het beste goed genoeg is voor mevrouw Aguilera. Daarom is het bijzonder dat de pas zestienjarige Nederlandse DJ Martin Garrix (Martijn Garritsen) door haar platenmaatschappij benaderd werd met de vraag of hij een remix van Your Body wilde maken. Ondanks zijn jeugdige leeftijd timmert Garrix al behoorlijk aan de weg. Hij was de jongste DJ ooit die mocht optreden in club Privilege, een van de grootste discotheken op Ibiza. Hij stond daarnaast op het op één na grootste podium van dancefestival Mysteryland. Op 12 november zal zijn eigen nummer BFAM (Brother From Another Mother) verschijnen, dat hij samen met Julian Jordan maakte.

Garrix vond het uiteraard een enorme eer om een remix te mogen maken voor zo’n grote internationale artiest en stortte zich enthousiast op zijn opdracht. Hoewel hij het origineel sloom vond en zich voor een enorme uitdaging gesteld zag, slaagde hij erin om er een houseversie van te maken. Naar het schijnt is het een van de favoriete remixes van het management van Aguilera. Garrix gaat ongetwijfeld een mooie toekomst als DJ tegemoet.


Beeld: Flickr.com/nickstep
.

Share

Marjolein van der Heide (1984) is eindredacteur voor de rubriek Beluisterd. Dat is geen toeval, want naast schrijven is muziek haar grootste passie. Als kleinkunstartieste is ze regelmatig op de planken te bewonderen, waarbij ze zingt, pianospeelt en eigen nummers ten gehore brengt. Daarnaast heeft ze een obsessie voor trompetmuziek.