De Weekendremix: Ellie Goulding – Salt Skin (Alex Metric Remix)

We blijven net als vorige week een beetje in het Londense hangen met deze remix van de Britse popzangeres Ellie Goulding. Deze rework van Alex Metric duwt je goed het weekend in.

Ellie Goulding brak door in 2010 met haar debuutalbum Lights. Met haar hoge, vibrerende sopraanstem die in hetzelfde rijtje als landgenote Kate Nash en de Zweedse Lykke Li valt, viel Ellie meteen op in de elektronische muziekscene. Dat haar liedjes ook nog eens echte poppareltjes zijn, hielp natuurlijk ook mee.

Catchy elektrosingles die tegen 2-step garage aan schurken
Haar muziek heeft wat weg van de Britse muziekstijl 2-step garage, die in de jaren 90 furore maakte en waarvan het bekendste nummer misschien wel Rewind is uit 2000, van The Artful Dodger ft. Craig David-debuutsingle. Under The Sheets, Starry Eyed, Lights, Guns and Horses: het zijn stuk voor stuk catchy elektrosingles die haar succes bezorgden.

In navolging van Adele in 2008 stond Ellie Goulding bovenaan de BBC Sound of 2010-lijst en won ze in datzelfde jaar ook de Critic’s Choice Award bij de belangrijke Engelse muziekprijzen, de BRIT Awards. Haar tweede plaat moet eind dit jaar uitkomen.

Deze remix tilt je van de dansvloer en laat je hard neerkomen
De Britse producer Alex Metric maakte van Salt Skin een beukende oppepper. Metrics werk vertoont keer op keer klasse: een goede remix maakt van het bestaande nummer een op zichzelf staande versie, en dat kan hij wel. Hij remixte al La RouxGorillaz, U2, Depeche Mode en de Beastie Boys.

Wat betreft Salt Skin: je herkent de zanglijnen, maar verder is het een heel eigen remix geworden. En een goede dansplaat, ook dat nog. De opbouw is zoals je van een dansplaat verwacht: eentje die je van de dansvloer tilt, om totaal te genieten als je weer neerkomt bij inzet van de beats:


Beluister het origineel van Salt Skin:

Binnenkort in De Weekendremix: de Weekendremix Special, met daarin remixes in een specifiek genre! Wil je een bepaald genre (moombahton, indie, r&b, 8-bit – het bestaat echt) in deze rubriek terugzien, laat dan je opmerkingen achter in de comments!


Beeld: Flickr.com/partywounds.

Share

Judith

Judith (1986) studeerde Engelse taal en cultuur richting Engelse letterkunde. Voor LiveXS Popmagazine ging ze tijdens haar studie op pad om muzikanten te interviewen en festivals en concerten te verslaan. Momenteel is zij freelance journalist.