De Weekendremix: Faberyayo – Zomer Aan De Wand (Topless remix)

Als alles niet meezit in ons regenachtige kikkerlandje, zet dan Zomer Aan De Wand op. Op een dag als vandaag word je ultiem vrolijk van teksten als ‘er wacht een tropische verrassing op m’n achterwand, groen tot het plafond, het is zomer aan m’n wand’. 

Faberyayo behoeft als het goed is weinig introductie meer. Als lid van De Jeugd van Tegenwoordig maakte Pepijn Lanen onder de naam P. Fabergé naam. Bij Magnetron Music bracht hij dit jaar op 15 juni zijn soloalbum uit, Coco (nu tijdelijk op de 3voor12award Luisterpaal). Een ode aan zijn vriendin, vol met snoezige liedjes en gave teksten, en uitstekend geproduceerd door Benny Sings (Tim Berkestijn), die weer met Wouter Hamel aan liedjes zat te klussen. Faberyayo maakte daarnaast al twee mixtapes, Het Grote Gedoe (2010) en Head Banger Boogie (2011). Coco is z’n eerste officiële albumrelease.

De Haagse italo-disco-act Topless maakt onvervalste dansvloerparels. Over Faberyayo’s tweede single gieten ze een italo-sausje: die typische diepe synthesizerbassen, tjk-tjkgeluidjes en een stevige, maar niet overheersende beat. Topremix, die je hier kunt downloaden trouwens:

Beluister hier het origineel met gave videoclip met Jezus erin die door Amsterdam skateboardt. Ja echt:

Beeld: Flickr.com/ontwerpplus.

Share

Judith

Judith (1986) studeerde Engelse taal en cultuur richting Engelse letterkunde. Voor LiveXS Popmagazine ging ze tijdens haar studie op pad om muzikanten te interviewen en festivals en concerten te verslaan. Momenteel is zij freelance journalist.