De Weekendremix: Grouplove – Tongue Tied (Gigamesh remix)

Hallo, zomer! Om de barbecuesfeer wat meer kracht bij te zetten, doe je er deze week goed aan de Weekendremix vol door de tuin te laten blazen. Dansen met die kipkluif in je hand!

De naam Grouplove zegt je misschien niet zo veel, maar als je het nummer Tongue Tied hoort, herken je het vast van een iPod Touch-reclame van Apple. Of van iets anders dat een belletje laat rinkelen, zoals de radio. Grouplove wordt gevormd door een stel Amerikanen uit het altijd zonnige Los Angeles, vandaar die muziekstijl. Het gezellige popliedje is door producer Gigamesh door de remixmolen gehaald en omgetoverd tot een stevigere en dansbaardere track. Krijgt ‘ie bij ons een dikke pluim voor. Luister maar:

Producer Gigamesh maakt het vrolijke liedje meteen een stuk dansbaarder met de heldere beat. Ook is de zanglijn beter uitgelicht, waardoor het ineens een dancetrack is in plaats van een indiepopliedje. Dat lijkt een klein verschil, maar we weten allemaal dat kleine dingen soms juist veel teweeg kunnen brengen. Puur productietrucje dus, dat bijzonder goed werkt.

Beluister het origineel door Grouplove:

Gigamesh is de dertigjarige Amerikaanse producer en DJ Matthew Thomas Masurka, die eerder al veel lof kreeg voor zijn productie van Mike Posners dansvloerknaller Cooler Than Me. Mede door zijn inzet werd dat nummer meerdere keren platina in de VS. Gigamesh maakte ook al deze hele aanstekelijke remix van Foster the People’s Pumped Up Kicks:

Meer Gigamesh-remixes beluisteren kan hierrr.

Beeld: Flickr/darkmavis.

Share

Judith (1986) studeerde Engelse taal en cultuur richting Engelse letterkunde. Voor LiveXS Popmagazine ging ze tijdens haar studie op pad om muzikanten te interviewen en festivals en concerten te verslaan. Momenteel is zij freelance journalist.