De Weekendremix: Junior Kimbrough (Edited by Daft Punk)

Dat de muziek van Daft Punk zich ook uitstekend leent voor andere projecten, zoals films, hebben we in Tron: Legacy (2010) al mogen ervaren. Ook op de Parijse catwalk deed deze bluesmix van het duo het zeer goed.

Niet zo gek dat modemerk Yves Saint Laurent een mix van electro-house-duo Daft Punk gebruikt, want de mannen met helmen zijn ook Frans. Voor de zomercollectie 2013 van het merk maakte Daft Punk een haast trance-achtige remix van de Amerikaanse bluesheld Junior Kimbrough (1930 – 1998). Hij was met zijn herhalende stijl van spelen min of meer de voorloper van die andere Amerikaanse bluesheld, John Lee Hooker (1917 – 2001).

Daft Punk heeft van deze remix een hele gruizige, donkere track gemaakt. Die past uitstekend bij de kleding die de modellen dragen: evenzo donkere kleuren bruin en zwart, gegoten in Western chique-kledij, met soms een gouden randje. Bij dit nummer moet je de ogen sluiten en je mee laten voeren door de hypnotiserende gitaarpartijen die wegzweven op de relaxte beat.

Kijk de modeshow van Yves Saint Laurent terug:

Beluister de track op Soundcloud:

 

Beeld: Flickr /Leo.Prie.To.

Share

Judith

Judith (1986) studeerde Engelse taal en cultuur richting Engelse letterkunde. Voor LiveXS Popmagazine ging ze tijdens haar studie op pad om muzikanten te interviewen en festivals en concerten te verslaan. Momenteel is zij freelance journalist.