De Weekendremix: Sam and the Womp – Bom Bom (Fear Of Tigers Remix)

Sam and the Womp is he-le-maal hot in het Verenigd Koninkrijk. Als de zangeres op Björk lijkt en klinkt, uit Nederland komt (exotisch!) en apengeluidjes maakt, kunnen wij niets anders dan de Bom Bom-remix tot Weekendremix bombarderen.

Sam and the Womp. Wat een womp mag wezen is vooralsnog onbekend, al zegt de band op hun Twitter-pagina dat het de ruimte tussen je gezicht en de bas is. Juist. Bom Bom is ondertussen al het meest opgezochte nummer bij plaatjesopzoekdienst Shazam. Die populariteit heeft ervoor gezorgd dat de single die pas net uit is meteen vier remixen van het nummer erbij heeft, waarvan die van Fear Of Tigers (gave electroband uit Londen) nog het meest gangbaar is, zij het wat kort:


Die Nederlandse zangeres van Sam and the Womp heet trouwens Bloem de Ligny de Wilde en scoorde in 1998 al eens een bescheiden hit met het nummer Fingercrookie. Geen idee wat ze allemaal zingt, want er valt eigenlijk geen touw aan vast te knopen. In haar uiterlijke verschijning lijkt ze vreselijk veel op de IJslandse zangeres Björk (u allen welbekend van de Anaïs Anaïs-fluisterreclame van Cacharel), en qua zang en uitspraak ook.

Gelukkig voor ons komt ze uit Nederland, gelukkig voor de Engelsen heeft ze zich al tijden in Engeland gevestigd. Daar maakt ze nu furore met de band Sam and the Womp. Die maken een soort balkanfeestpop. En dat gaat er prima in bij die Britten. Het nummer Bom Bom is door BBC Radio 1 (zeer invloedrijk, de 3FM van Engeland) opgepikt en daar zijn ze helemaal waus van dit nummer (zie ook DJ Fearne Cotton die er blij van wordt). Geef toe, in een dixo doet deze Electro Swingin’ Remix het vast uitstekend:


In Nederland is de single nu ook uit en deze zal ongetwijfeld vaak gedraaid worden op de radio. 3FM was er vorige week al als de kippen bij dankzij Rob Stenders, die de plaat zowat elke seconde voorbij hoorde komen in Londen. En dan nu het origineel. Vreselijk dansbaar, toch?Beeld: YouTube/Screenshot Electro Swingin’ Remix
.

Share

Judith

Judith (1986) studeerde Engelse taal en cultuur richting Engelse letterkunde. Voor LiveXS Popmagazine ging ze tijdens haar studie op pad om muzikanten te interviewen en festivals en concerten te verslaan. Momenteel is zij freelance journalist.