Pacific Horrific – Vol.1.: Limburgse indie-electro met internationale allure

Limburg staat bekend om z’n vlaaien, maar de zuidelijke provincie brengt meer lekkers voort, zoals de indie-electroband Pacific Horrific. Met hun eerste EP Vol. 1. laten de vier bandleden zien dat ze heel wat in hun mars hebben.

Pacific Horrific is een vierkoppige indie-electroband waarvan de leden samen wonen, werken, produceren en schrijven in het noorden van Limburg. In de zomer van 2012 besloot de band om zich na twee succesvolle optredens terug te trekken in hun negentiende-eeuwse studio, een voormalige vrieskelder van een limonadefabriek. Hier werd net zo lang gewerkt, geschaafd en gesleuteld aan hun muziek tot ze de ideale mix tussen 90’s indie, electro en moderne pop vonden. Het resultaat van hun noeste arbeid is de EP Vol. 1. Pacific Horrific noemt Blood Orange, Autre Ne Veut en Glass Animals als invloeden, maar de muziek roept ook associaties op met bands als MGMT en The Antlers.

Pacific Horrific

Het eerste nummer A Common Goal begint met een aanstekelijke gitaardeuntjes en een heerlijk lome, doch dansbare beat, waar de zang zich later bij voegt. Het is het meest toegankelijke nummer en heeft de potentie om een groot publiek aan te spreken. Matches zet de ingezette lijn voort. You And I Alone begint vrij rustig, maar werkt halverwege met veel distortion-gitaar naar een meeslepend hoogtepunt toe. The Room is het spannendste (en tevens minst toegankelijke) nummer, waarin verstilde piano-akkoorden, elektronica en vrolijke riffs elkaar afwisselen. Er wordt weinig gezongen, waardoor het een grotendeels instrumentale track is. Het is slim dat deze track de afsluiter van de EP is. De uitstekende productie van de nummers doet niet onder voor de genoemde internationale bands. Vol. 1. is een indrukwekkend debuut en smaakt naar meer.

Het eerste optreden van de band staat gepland op 20 september tijdens het IBB-Fest in Utrecht. Hier een voorproefje van hoe de band live zal klinken:

Vol. 1. is gratis te beluisteren en downloaden via Soundcloud:
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/playlists/43682785″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Beeld: Laurie van Helden.

Share

Marjolein van der Heide (1984) is eindredacteur voor de rubriek Beluisterd. Dat is geen toeval, want naast schrijven is muziek haar grootste passie. Als kleinkunstartieste is ze regelmatig op de planken te bewonderen, waarbij ze zingt, pianospeelt en eigen nummers ten gehore brengt. Daarnaast heeft ze een obsessie voor trompetmuziek.