Boerin zoekt Bert, week acht: (on)mogelijke liefde

Afgelopen zondag zei Bert eindelijk wat hij van Henrieke vond: “Mwah, goed hoor.” Na deze intense liefdesverklaring kon Henrieke niet anders dan de liefde beantwoorden met een instemmend knorgeluid zoals alleen echte boerinnen dat kunnen.

StierZe zeggen weleens dat de liefde van de man door de maag gaat. Bij Bert gaat er veel door zijn maag. Maar of het liefde is? Met z’n ruim twee meter komt Bert zo enorm groot en overweldigend over dat productiemedewerkers van het programma – de eerste keer dat ze Bert op het erf zagen lopen – dachten dat het een ontsnapte stier was.

Dingen doen in de liefde
Bert vindt het moeilijk om voor de camera’s normaal zijn “ding te doen.”

De liefde in Boer zoekt Vrouw is zoals een kauwgomballenautomaat in een traditionele Franse keuken: ver te zoeken. Niets zo moeilijk om binnen een aantal dagen, soms weken, je gevoelens voor een ander te bepalen en dan ook nog eens uit te spreken op ‘landelijke’ televisie.

Op persoonlijke titel
Daarom kijken we ook met z’n allen naar jou, Bert, juist omdat je niet uit je woorden komt. Dat vinden we ‘vertederend’ en ‘koesie-koesie’. Je bent een beetje ons pretaapje, Bert. We weten dat je niet graag belachelijk wordt gemaakt, maar daar kan je iets tegen beginnen. Nou eigenlijk, weet je, Bert, wat jij moet doen om al die mensen, die jou nu zo lollig vinden, met gelijke munt terug te betalen? In de allerlaatste aflevering, over een paar maanden als we met Yvon terugkijken op de periode op de boerderij, moet je roepen dat het allemaal één grote grap was.

Dat je acteur bent, Bert, ingehuurd door de KRO, omdat ze niemand konden vinden die brieven naar Henrieke wilde schrijven. Dan moet je zeggen dat je echt verliefd bent geworden op dat meisje, op Henrieke. En huilen, Bert, huil erbij. Dan geloven wij weer in de liefde en heb jij voor altijd de leukste boerin. Doe het voor ons, Bert, alsjeblieft.

Volgende week: Boer Doede vertelt in een exclusief interview over zijn moeilijke periode als drugsverslaafde boer en over zijn pas verschenen autobiografie en bestseller Opeens zag ik overal uiers.

Beeld: Flickr.com/Sister72.

Share

Robert

Robert (1986) heeft Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen gestudeerd en is columnist op Nadelunch. Hij zegt alles te weten over geschiedenis, sport, politiek, media, film én vrouwen. Daarnaast is hij ook nog eens een fulltime nieuwsjunk. Zijn columns gaan over, tja, kleinigheden. Vandaar de naam Klein Heden!. Robert ambieert een baan als journalist bij een serieus vrouwenweekblad.