De top vijf uitspattingen van Louis van Gaal

Louis van GaalNiemand kan mooier met bloeddoorlopen ogen roepen dat hij, Louis van Gaal, de beste is. Als iemand hem vraagt waarom we ons niet plaatsten voor het WK 2002, toen hij bondscoach was, dan schreeuwt hij dat het lag aan de verwende vedettes.

Van Gaal wordt de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. Als je naar Van Gaal kijkt, dan denk je aan persconferenties waarin hij de pers ‘min min’ geeft. Dat wordt leuk de komende twee jaar tot en met het Wereldkampioenschap in Brazilië van 2014. Zijn deskundigheid op het gebied van een elftal trainen en coachen is echter legendarisch. Niets ontglipt De Tulpengeneraal. Privé en naar zijn spelers toe schijnt het een hele leuke man te zijn. Dat geloven we graag. Van Gaal heeft echter één groot probleem: de pers. Bij elke werkgever had Van Gaal talloze woordenwisselingen en interacties met een volgens hem, vijandige pers. Omdat wij van Nadelunch graag mensen zien die het nét even anders doen, hier de vijf mooiste Van Gaal-momenten.

5. We beginnen leuk. Met de traditionele bierdouche na een kampioenschap bij Bayern München.

4. In het Spaans wordt Van Gaal nog mooier boos op de pers.

3. Ook in het Duits is Van Gaal de beste.

2. De karatetrap. In de Champions League finale 1995. Let op het notitieblokje.

1. Dé uitbarsting van Van Gaal. 1996. “Ben ik nou degene die zo slim is, of ben jij nou zo dom?”

Beeld: Wikimedia Commons/Paulblank.

 

Share

Robert

Robert (1986) heeft Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen gestudeerd en is columnist op Nadelunch. Hij zegt alles te weten over geschiedenis, sport, politiek, media, film én vrouwen. Daarnaast is hij ook nog eens een fulltime nieuwsjunk. Zijn columns gaan over, tja, kleinigheden. Vandaar de naam Klein Heden!. Robert ambieert een baan als journalist bij een serieus vrouwenweekblad.