Dossier OS 2012 – Het Holland Heineken House

Ook deze Olympische spelen kunnen Nederlandse sporters en hun achterban er weer terecht: het Holland Heineken House. Wat ze daar doen? Veel, dus never a dull moment. Dat het initiatief deze Spelen zijn twintigste verjaardag mag vieren, is dan ook niet zo gek.

Het Holland Heineken House (hierna: HHH – lachen, hè) bestaat sinds de Spelen in Barcelona van ’92.  Zowel op de Zomer- als op de Winterspelen lopen Nederlandse sportliefhebbers ’s middags én ’s avonds in en uit. Dit jaar vind je het HHH in Alexandra Palace, Noord-Londen, en ook nu is er genoeg te doen.

Kijken en zweten
Geen kaartjes voor de wedstrijden, maar wel zien hoe onze sporters het doen? Geen punt: in de zogeheten Heineken Area kan je op groot scherm wedstrijden volgen. Zelf zweten doe je in de Medal Ceremony Hall, waar je kunt losgaan aan de tafeltennistafel, op de hindernisbaan of op een racefiets.

Mocht je na de wedstrijden nog steeds niet uitgekeken zijn, dan wandel je zo naar de Heritage Hall. Het Nederlands Olympisch Comité (NOC) laat daar honderd jaar aan hoogtepunten zien, want het comité bestaat, je raadt het al, dit jaar precies een eeuw.

Holland Heineken House

Hapje, drankje, Inge
Wie meer zin heeft om te borrelen en te relaxen, kan zich naar de grote bar begeven. Wat je dan bestelt? Bier, of een Happy Drink. Dat laatste is nieuw en iets zonder alcohol, met “een kick en een speciale twist”. Je wordt dus niet dronken, maar voelt wel wat (…). Bitterballen graaien doe je buiten bij de Food Court, waar je ’s avonds ook prima zicht op Londen hebt. Ook kijk je vanaf het terras gemakkelijk met een kaassoufflé naar het NOS-programma Londen Live, dat iedere avond om kwart over acht laat zien hoe het er in het Olympic Park aan toegaat. Uiteraard wordt daarbij commentaar gegeven, en niet door de minsten. Onder anderen onze ‘Inky’ de Bruijn zal volgens de NOS de livegebeurtenissen voorzien van ‘een puntige duiding’.

Medailles en vreugdedansen
Uiteraard houdt het bij de analyses van Henry Schut en Toine van Peperstraten en de puntige duidingen van Inge en Ellen niet op. Wie ’s avonds entertainment wil, kan het krijgen. Heeft een Nederlandse speler een medaille gewonnen? Woon ’s avonds de huldiging bij van deze Oranjeheld(en) in de Medal Ceremony Hall. Daarnaast zul je niet alleen atleten zien schitteren in het HHH: diverse Nederlandse artiesten, onder wie VanVelzen, zullen ’s avonds optreden.

In Londen tijdens de Spelen en zin om Het Huis een bezoekje te brengen? Op de website vind je meer informatie.

Voor wie af en toe wel zin heeft in gezelligheid, maar dat liever vanaf de Klippan opzoekt: op de site is genoeg van de sfeer te zien, bijvoorbeeld hier en hier.

Beeld: Holland Heineken House.

Share

Fleur

Fleur (1986) volgde de opleiding Nederlandse taal en cultuur en studeerde af als taalkundige. Ze doet nu eigenlijk alles wat met taal te maken heeft: schrijven, redigeren, corrigeren en onderzoeken hoe mensen taal (willen) gebruiken. Tevens is ze hoofdredacteur van Nadelunch.com, waar ze wanneer dat kan voor 'Ook dat nog' schrijft, haar reislust loslaat op de rubriek 'Buiten' en columns verzorgt over taal.