Global Cardboard Challenge

Je bent een negenjarig jongetje en je woont ergens in de Verenigde Staten. In een industriewijk in Los Angeles waar je vader een bedrijf voor tweedehands auto-onderdelen heeft, om precies te zijn. Het hele jaar zit je, naast je school, in die shop.

Je hebt he-le-maal niets te doen. Ja, je kunt wel iets doen; je kunt iets bouwen. Caine Monroy nam deze beslissing en bouwde een speelpaleisje van kartonnen dozen van doe-het-zelfwinkels. Maanden was hij ermee bezig; hij perfectioneerde alles. Maar er kwamen maar geen bezoekers voor zijn kartonnen spel, zo afgelegen lag de shop. Totdat Nirvin Mullick langs kwam om wat onderdelen voor zijn auto op te halen. Hij zag wat de jongen gebouwd had en was diep onder de indruk. Voor een dollar mocht je één keer gooien en spelen op het kartonnen spelbord; voor twee dollar kreeg je een Fun Pass en kreeg je vijfhonderd beurten om een prijs te winnen. Goede deal, of niet?

“I don’t really like to think about growing older, I like being 9”
Nirvin was filmmaker en zag wel iets in het verhaal van de jongen. En zo geschiedde. Een prachtig filmpje werd gemaakt, vol met Amerikaanse huilmomenten en cliché’s. Maar het project zelf was gaver dan keigaaf. Het doel van de film was om 25.000 dollar op te halen voor Caines studiefonds, maar ondertussen zitten we op bijna 250.000. Caine kan binnenkort stoppen met kartonnen dozen en gaan beleggen in echt on(t)roerend goed.

Ondertussen werd de film opgepikt door de lokale en landelijke media en later zelfs door media van over de hele wereld; het filmpje ging viral. Mensen stonden in lange rijen om maar een poging te mogen wagen op Caines kartonnen speelpaleis. Op 6 oktober vindt de Global Cardboard Challenge plaats. In meer dan 25 verschillende landen zijn er evenementen met kinderen die van karton iets moois gaan maken. Heb je kinderen, neefjes, nichtjes of ben je gewoon een volwassene met een voorkeur voor kartonnen dozen? Doe dan mee op 6 oktober en begin met het bouwen van jouw kartonnen droom! Imagine!

Check voor meer info http://cainesarcade.com/.

 

Beeld: stock.xchng/davidibiase

Share

Robert

Robert (1986) heeft Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen gestudeerd en is columnist op Nadelunch. Hij zegt alles te weten over geschiedenis, sport, politiek, media, film én vrouwen. Daarnaast is hij ook nog eens een fulltime nieuwsjunk. Zijn columns gaan over, tja, kleinigheden. Vandaar de naam Klein Heden!. Robert ambieert een baan als journalist bij een serieus vrouwenweekblad.