Live: Sigur Rós – Valtari vanaf 19:00

Sorry bankhangers, maar vanavond staat er iets veel mooiers op het programma dan Bondi Rescue en Topchef. Sigur Rós, de IJslandse band waar redacteur Maaike vorige maand lovend over schreef, zal zijn nieuwe album Valtari vanavond vanaf 19:00 uur integraal streamen. Mis het niet!

Om iets terug te doen voor hun fans, die al bijna vier jaar wachten op een gloednieuw album van de IJslandse mannen, besloot Sigur Rós donderdagavond 19:00 op 17 mei uit te roepen tot Valtari Hour. In elke tijdzone zal Valtari op hetzelfde tijdstip gratis te beluisteren zijn via de website van de band, www.sigur-ros.co.uk.

Valtari belooft de antithese van het vorige album, Með suð í eyrum við spilum endalaust (probeer dat maar eens uit te spreken), te zijn. In plaats van toegankelijke, drie en een halve minuut durende nummers is het nieuwe album volgens de band vooral heel erg dromerig. En dat is goed nieuws, want dat is hoe wij Sigur Rós het liefst willen hebben: melancholisch, donker en een tikkeltje onbereikbaar.

Staak daarom al je activiteiten en bereid je voor op een avondje dromen. Dat is ongetwijfeld stukken leuker dan Hart van Nederland.

Beeld: Sigur Rós.

Share

Redactie

De Nadelunch.com-redactie bestaat uit een team van veelzijdige auteurs die werken aan aansprekende artikelen die niet vanzelfsprekend zijn. Kennismaken? Dat kan hier.