Happylines: maak je medemens blij

Afgelopen weken heb je ze misschien al gespot: de ‘Happylines’ in de gratis kranten de Metro en de Spits. Bovenaan de voorpagina van de krant is een ruimte vrijgemaakt om een positieve tekst achter te laten voor je medereizigers in het OV.

Met de mogelijkheid om een leuk berichtje achter te laten voor je medemens, willen de Metro en Spits meer positiviteit in het openbaar vervoer brengen. Het geweldig leuke initiatief heeft al een hoop succes met zich meegebracht. Onder ‘#Happylines’ op Twitter zijn verschillende foto’s te vinden van leuke berichten die reizigers hebben achtergelaten. Ook heeft er een uitgebreid artikel over het initiatief, met voorbeelden van resultaten, in de Metro gestaan.

Er is al genoeg negatief nieuws in de wereld. Je wordt doodgegooid met berichten over oorlogen, aanslagen racisme en nog talloze andere bedroevende artikelen. Het is begrijpelijk dat dit nieuws aan de kaak gesteld moet worden. Het zijn belangrijke gebeurtenissen, waarvan mensen op de hoogte moeten zijn, maar zo nu en dan een positief berichtje kan ook geen kwaad.

Maak iemand blij met een boodschap

Mooie dingen zijn er genoeg in de wereld, ze moeten alleen wel opgemerkt worden. Zolang we dat niet doen zal het nooit lukken wat meer positiviteit de wereld in te brengen. Als we allemaal ons steentje bijdragen aan een positievere samenleving ziet de dag er meteen een stuk zonniger uit.

Glimlach bijvoorbeeld eens wat vaker. Dit is niet alleen prettig voor de mensen in je omgeving, maar je voelt je er zelf al direct een stuk vrolijker door. Groet niet alleen de buschauffeur, maar ook de mensen in de trein, in de winkel of een willekeurige voorbijganger. Aanvankelijk zal dit een beetje vreemd voelen. Er zullen mensen zijn die je vreemd aankijken, maar ook mensen die aangenaam verrast zijn en jou terug zullen groeten. Of laat bemoedigende briefjes achter in openbare ruimtes, zoals in boeken in de bibliotheek, op de stoel in de tram of misschien wel op de spiegel in het toilet. Op die manier maak jíj misschien de dag van een vreemde helemaal goed.

Beeld: Flickr.com/La Melodie.

Share

Vera is geboren in de zomer van 1993. Ze studeert momenteel communicatie in Rotterdam. Tijdens haar opleiding ontdekte ze haar liefde voor schrijven. Ze is verslaafd aan Amerikaanse tv-series; uren vliegen voorbij als ze kijkt naar The Ellen Show. Ze verzamelt daarnaast mooie quotes en vindt dat alles beter klinkt met een Brits accent. Haar droom is om de wereld over te reizen en al schrijvend haar brood te verdienen. Voor Nadelunch.com schrijft ze stukjes voor de rubriek ‘Ook dat nog’.