Kook jij vanavond voor Vera?

Blut

Aan het eind van je geld nog een stukje maand over? Dat probleem hebben nog wel meer studenten. De laatste dagen van de maand knagen op een rijstwafel is ook niet ideaal. Op dat probleem bedacht Vera Siemons een simpele maar briljante oplossing.

De studente stuurde de volgende tweet de wereld in, nadat ze op haar bankrekening het bedroevende saldo van €3,80 zag staan: “Experiment! Zou het me lukken om iedere avond bij iemand (door heel NL) mee te eten? #dekrachtvantwitter #durftevragen #geencenttemakken”. Als tegenprestatie is ze bereid om met alles te helpen. Ze beweert zelf geen chef-kok te zijn, maar afwassen kan ze wel.

Binnen no-time kreeg ze verschillende reacties van mensen uit alle uithoeken van Nederland. Sommige mensen waren erg gastvrij en heetten haar hartelijk welkom om een hapje mee te eten. Anderen vinden haar maar lui en beweren dat ze moet gaan werken voor haar brood. Dat terwijl de student wel gewoon werkt, maar daarnaast ook een huur moet betalen die er flink inhakt.

Met de enorme hoeveelheid aan reacties die ze nu al binnen heeft gekregen, zal het haar waarschijnlijk makkelijk lukken om de gehele maand oktober bij iemand thuis te eten. Zou jij willen koken voor Vera? Stuur een tweet of laat een berichtje achter op haar facebookpagina.

P.s. Haar favoriete kostje is Risotto.

Beeld: Flickr.com/danielmoyle.

Share

Vera is geboren in de zomer van 1993. Ze studeert momenteel communicatie in Rotterdam. Tijdens haar opleiding ontdekte ze haar liefde voor schrijven. Ze is verslaafd aan Amerikaanse tv-series; uren vliegen voorbij als ze kijkt naar The Ellen Show. Ze verzamelt daarnaast mooie quotes en vindt dat alles beter klinkt met een Brits accent. Haar droom is om de wereld over te reizen en al schrijvend haar brood te verdienen. Voor Nadelunch.com schrijft ze stukjes voor de rubriek ‘Ook dat nog’.