Oh Sweet Lorraine: een liefdeslied van een 96-jarige man

Fred en LorraineWare liefde bestaat nog, dat bewijst de 96-jarige Amerikaan Fred Stobaugh. Hij schreef een ontroerend lied voor de vrouw van zijn leven. De tranen springen je in de ogen wanneer je het verhaal achter de songtekst hoort.

Verloren liefde
Fred Stobaugh was bijna 75 jaar samen met zijn vrouw Lorraine. Een liefdevolle relatie die eerder dit jaar tot een einde kwam toen Lorraine overleed. De liefde van zijn leven was opeens weg en het gemis van de oude man was immens. Enkele weken na haar overlijden viel zijn oog op een advertentie in de krant. Deze was voor een online wedstrijd waarbij singer-songwriters werden opgeroepen om hun zelfgeschreven liedje in te sturen.

Hoewel de hoogbejaarde Fred nog nooit een liedje op papier had gezet of had gezongen, besloot hij toch mee te doen. De digitale wereld was hem wat onbekend, daarom besloot hij de organisatie van de wedstrijd een handgeschreven brief te sturen met tevens een songtekst getiteld Oh Sweet Lorraine.

[vimeo]https://vimeo.com/70426141[/vimeo]

De brief van Fred viel in handen van producer en initiator van de wedstrijd, Jacob Colgan. Hoewel Fred niet aan de eisen van de wedstrijd voldeed, was Jacob vastbesloten iets doen met het prachtige nummer dat Fred had geschreven. Hij ging op zoek naar een aantal professionele muzikanten, die Oh Sweet Lorraine omtoverden van platte tekst naar een echt lied met zang en instrumentale begeleiding.

Internethit
Toen Fred zijn nummer voor het eerst hoorde, was hij zichtbaar aangedaan. Met dit nummer raakte hij niet alleen de producer van Green Shoe Studio, maar ook vele anderen. De documentaire is op YouTube al meer dan 3,5 miljoen keer bekeken. Tevens scoorde Fred met Oh Sweet Lorraine een plek in de Amerikaanse hitlijst. Hij verbrak ook het record van Tony Bennet als oudste artiest met een hitsingle in Amerika.

Beeld: Vimeo/Green Shoe Studio.

Share

Vera is geboren in de zomer van 1993. Ze studeert momenteel communicatie in Rotterdam. Tijdens haar opleiding ontdekte ze haar liefde voor schrijven. Ze is verslaafd aan Amerikaanse tv-series; uren vliegen voorbij als ze kijkt naar The Ellen Show. Ze verzamelt daarnaast mooie quotes en vindt dat alles beter klinkt met een Brits accent. Haar droom is om de wereld over te reizen en al schrijvend haar brood te verdienen. Voor Nadelunch.com schrijft ze stukjes voor de rubriek ‘Ook dat nog’.