Boer zoekt Vrouw: opvallende momenten uit de eerste uitzending

Yvon JaspersBijna 4 miljoen mensen keken naar de eerste uitzending van Boer zoekt Vrouw. Dat is gigantisch veel. Dat is bijna 5 keer heel Amsterdam. Of 114 keer Gorinchem. De 9 opvallendste momenten.

9. Boer Arthur eet tien komkommers per dag. Dan ga je er vanzelf uitzien als een komkommer. Maar wat een schatje. Wat een poepie. Lieverd. Teigetje. Bumblebeetje.

8. De mogelijke partners van Henrieke. Allemaal lang en dun. Daar vallen ze dus op, de echte boerendochters. Want Henrieke is hét prototype boerenmeisje. Lekker blond en stevig. Waar kunnen wij tekenen?

7. Het legerjasje van Yvon. Wat wil ze daarmee zeggen? Boeh!

6. Het blauwe Volkswagenbusje van Yvon. Gewoon, omdat ‘ie zo leuk is.

5. Stotterende en lasagne-etende boer Doede liet een indruk achter. Welke indruk? Geen flauw idee. Heerlijk gedwongen telefoongesprek met een briefschrijfster. Met de mobiel van Yvon. Zou hij teruggebeld worden? Vergeten wordt hij in ieder geval niet!

4. Boer Aad is 48 en heeft het spierwitte haar van iemand die net niet overleden is, maar kreeg wel enkele tientallen brieven van vooral oudere vrouwen. Het probleem: boer Aad denkt dat hij George Clooney is en zoekt een knap iemand van ruim onder zijn leeftijd. Heel moeilijk als je zelf vrij onsympathiek overkomt en eruitziet als de hoofdrolspeelster in The Devil Wears Prada.

3. Vooraf zwaar gehypet, maar nu nog een bescheiden rol: aangenaam, boer Willem, homoseksueel. Wij kijken nu al uit naar het logeerweekend. Al die mannen bij elkaar in één kamer… Of zijn dat vooroordelen? Laten we hopen dat het allemaal goedkomt. Uit de kast komen voor vier miljoen mensen doe je niet elke dag.

2. De twintig brieven voor de tweelingbroers Jan en Martin. Waarvan zeventien voor Jan en drie voor Martin. Au. Dan ben je al niet de knapste, en dan is je lelijke tweelingbroer ook nog knapper dan jij. Martin zegt dat zijn leukste klus het gras inkuilen is. Misschien ligt het daaraan?

1. We kunnen er niet omheen. Als je 1109 brieven krijgt van potentiële partners doe je iets goed. Boer Henk doet het. De mid-twintiger verloor al vroeg zijn vriendin in een auto-ongeluk. Dat was verschrikkelijk. Nu heeft Henk 1100 vrouwen om hem te troosten. Wordt dit een eind-goed-al-goedverhaal? We hopen het voor ons knappe Henkje.

Beeld: Wikimedia Commons/Toonen-Wientjes.

Share

Robert (1986) heeft Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen gestudeerd en is columnist op Nadelunch. Hij zegt alles te weten over geschiedenis, sport, politiek, media, film én vrouwen. Daarnaast is hij ook nog eens een fulltime nieuwsjunk. Zijn columns gaan over, tja, kleinigheden. Vandaar de naam Klein Heden!. Robert ambieert een baan als journalist bij een serieus vrouwenweekblad.