Boer zoekt Vrouw, week drie: verrassingen

Giebelend lagen uw redactieleden voor de tv afgelopen zondag. Zelden een aflevering gezien waarin zo veel samenkwam. De huilende Henrieke, het ijzerslaan met vijf gebronsde nichten en de grootheidswaanzin van Aad waren slechts enkele hoogte- en dieptepunten.

Voor we beschouwen eerst een antwoord op de vraag waarom er geen negers in Boer zoekt Vrouw zitten. Is dat trouwens geen mooi concept, Boer zoekt Neger? Met Willie Wartaal in de rol van Yvon en Kempi als boer Henk. Maar alle gekheid op het onplezierige stokje van Aad: er zitten geen negers in het programma, omdat weinig boeren donker zijn, natuurlijk. De boerenbevolking leerde pas in 2001 de eerste allochtoon kennen, Máxima, en was daar een paar jaren mee zoet.

Daarnaast kijken negers ook nauwelijks Boer zoekt Vrouw, blijkt uit onderzoek. In een onderzoek gedaan door de immer betrouwbare Maurice de Kat bleek dat 98,6% van de negers liever kippen dan koeien ziet op het erf. Vergelijk dat met de 99,7% van de blanken die liever aardbeien eet dan komkommers kweekt en de verschillen zijn verklaard.

Koe
Willem
(Peter Faber) valt op zichzelf. Dat is de conclusie als je de drie uitverkorenen ziet. Zelfs de dikke homo is eigenlijk Willem met een buikje, kijk maar goed. Misschien kunnen we in de volgende aflevering eindelijk Willem eens wat beter leren kennen? Want potverdriedubbeltjes, wat doet de KRO er alles aan om Willem zo min mogelijk uit te lichten! Hopelijk komt dat nog.

Henk schoot Sharon af, de knapste. Hij koos drie meisjes met wie hij denkt “iets op te kunnen bouwen”. Fout, Henk! Fout! Altijd voor de knapste gaan. Liefde is te koop Henk, dat leer je in de grote stad.

Yvon zat naast Henrieke in het gras. Henrieke huilde. De scène deed denken aan het jongere knappe zusje (Yvon) die het oudere dikke zusje troost op het moment dat het oudere zusje weer geen date heeft weten te regelen voor het schoolfeest. Maar Yvon deed het lief.

Aad. Als ik een vrouw was van rond de vijftig zou ik het wel weten. Menopauze!

De sympathieke ruwe bolster, blanke pit-boer Martin heeft drie vrouwen uitgekozen die allemaal bij hem passen. Kokkelvissend werden de eerste knipogen gespot. Boer Martin, zucht. Wat een man.

Tot slot nog twee tips om een boer aan de haak te slaan:
– Praat in je eerste kennismaking over je kinderwens. Heb je geen kinderwens? Neem dan cadeautjes mee.
– Doe geen ‘aardse’ kleuren aan. Donkerbruin, alle grijstinten en donkergroen; het zijn de kleuren die de boer elke dag ziet. Val op, kleur je aan. Doe lekker stads.

Volgende week:
– Waarom Yvon Jaspers eigenlijk helemaal niet blond is.

 

Beeld: Flickr.com/foxypar4.

Share

Robert (1986) heeft Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen gestudeerd en is columnist op Nadelunch. Hij zegt alles te weten over geschiedenis, sport, politiek, media, film én vrouwen. Daarnaast is hij ook nog eens een fulltime nieuwsjunk. Zijn columns gaan over, tja, kleinigheden. Vandaar de naam Klein Heden!. Robert ambieert een baan als journalist bij een serieus vrouwenweekblad.