Boer zoekt Vrouw, week vier: Aad

LiefdesbriefIn week vier van Boer zoekt vrouw zochten we naar een verklaring over het waarom van het hoogblonde haar van Yvon. We kregen een anoniem ingezonden brief van een verloren Boer zoekt Vrouw-kijker. Hieronder staat de brief. Opdat de liefde overwint.

Lieve Aad,

Sinds een paar weken ben je de belangrijkste man in mijn leven. Je kwam, zag en nam mijn hartje. Je haar zo wit als verse sneeuw, je huid zo mooi gebruind als die van een stoere Schotse hooglander, ben jij hét voor mij. Veel mensen praten slecht over je en vallen je af. Ik niet. Ik val op je.

Vergeef me mijn vrijpostigheid, maar het beklemmende gevoel van een onbereikbare liefde doet me wenen van verdriet. Vandaar deze brief aan jou, Aad.

Jouw accent is zo suikerzoet als de stokslagen waarmee je de schapen de omheining binnen sloeg. Dat is hoe een man behoort te zijn, streng en gedisciplineerd. Ik zie je al in een strak leren pak. Zweep in de linker-, verentooi in de rechterhand. Kralenmasker op. En dan begin je te commanderen. Ik zal gehoorzamen. Er helemaal voor je zijn.

Je hebt nu nog drie vrouwen die we in de komende weken bij je zien slapen. Er blijft één iemand over. Ik vertel jou nu al, Aad, zij is niet de ware voor jou. Dat ben ik. Je bent een man van eer. Ik een vrouw die haar eer keer op keer verloren heeft. Ik spring elke keer in het diepe, steeds met minder overtuiging. Maar met jou wil ik nog één keer springen, Aad. Spring je met me mee?

Liefs en groetjes,

Patty B.

Volgende week:
– één reden waarom veehouders leuker zijn dan tuinders;
– de man van Yvon, boer of stadsmens?

 

Beeld: Photl.com/Studio Cl Art

Share

Robert

Robert (1986) heeft Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen gestudeerd en is columnist op Nadelunch. Hij zegt alles te weten over geschiedenis, sport, politiek, media, film én vrouwen. Daarnaast is hij ook nog eens een fulltime nieuwsjunk. Zijn columns gaan over, tja, kleinigheden. Vandaar de naam Klein Heden!. Robert ambieert een baan als journalist bij een serieus vrouwenweekblad.