Boer zoekt Vrouw, week zes: de ideale composthoop, maak het vochtig

Robert - BZV6 - compostVerreweg de beste aflevering van dit seizoen werd afgelopen zondag uitgezonden. Ja, dat kunnen we nu al zeggen. Keuzemomenten maken programma’s spannend. En spannend was het. De uitbarsting van Ina kwam enigszins onverwacht. De ideale composthoop echter niet.

Liefde
Als je tuiniert heb je onmiskenbaar veel plantaardig afval. Je kunt dit zelf composteren en weer aan de tuin teruggeven. Zoek een rustige, afgelegen plek in de tuin, uit de zon. Graag wel wat vochtig. De hoop wil jou leren kennen, neem er de tijd voor.

Probeer de hoop op haar gemak te stellen.

Verhoudingen
Een verhouding van een derde stikstofhoudend materiaal (mest, keukenafval, snoeihout, bloemen, kamerplanten, gras) en twee derde koolstofhoudend materiaal (blad, stro, as, zaagsel) vormt een perfecte basis voor de ideale hoop.

Probeer de hoop te begrijpen. Als andere hopen om jouw aandacht strijden, probeer de aandacht dan eerlijk te verdelen. Trek niemand voor. Verdien wat je geeft.

Wat je niet moet doen: ruziemaken
Wat je niet op de hoop moet gooien, zijn zieke planten, rozentakken, dierlijke afvalproducten, dikke takken, vetten, as uit de open haard en kattenbakvulling.

Ook het onkruid niet composteren. En houd de composthoop uit de buurt van oude takken.

Volgende week:
– Een onmogelijk liefdesverhaal: Bert en Henrieke
– Boer Doede: nog steeds vrouwenmagneet

Beeld: Flickr.com/lindsay.dee.bunny.

Share

Robert

Robert (1986) heeft Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen gestudeerd en is columnist op Nadelunch. Hij zegt alles te weten over geschiedenis, sport, politiek, media, film én vrouwen. Daarnaast is hij ook nog eens een fulltime nieuwsjunk. Zijn columns gaan over, tja, kleinigheden. Vandaar de naam Klein Heden!. Robert ambieert een baan als journalist bij een serieus vrouwenweekblad.