“Dat kan mijn hond beter!”

Je hebt hondenmensen en je hebt kattenmensen. Beide partijen hebben zo hun mening over het favoriete huisdier van de ander, maar zelfs hondenhaters zullen moeten toegeven dat dit toch wel heel erg gaaf is. Kattenliefhebbers: eat your heart out.

Misschien ben je bekend met het fenomeen freerunnen. Ooit eens uitgevonden door een stel lijpe Fransozen die door een stad kunnen rennen, springen en vliegen met de gratie van een kudde springbokken. Wanneer je dat ziet, denk je: wauw. Wat gaaf. Wat ontzettend stoer. Ik wou dat ik een fractie van die elegantie en behendigheid had. En dan hebben we het nog niet eens over het uithoudingsvermogen gehad.

Om een goede freerunner te worden, moet je uren, dagen, weken, jaren trainen en oefenen en honderden keren op je bek gaan. Totdat het een tweede natuur wordt. Of je bent een pitbull uit Oekraïne, dat is ook een mogelijkheid. TreT, een zes jaar oude American Stafforshire Terrier (de officiële naam voor pitbull) doet niet onder voor de freerunners die iedere willekeurige stad kunnen bedwingen.

TreT springt over muren, klimt in bomen, balanceert op palen en loopt recht tegen muren op. Woorden schieten tekort. Je kunt beter het filmpje bekijken:


Meer van Tret zien? Dat kan hier.

Beeld: stock.xchng/Itshears.

Share

Dionne

Dionne (1987) zag dat Nadelunch gedomineerd werd door (oud-)letterenstudenten en dacht: dat ben ik ook. Momenteel werkt ze als freelancer voor verschillende organisaties. Stiekem droomt ze ervan reisjournalist of de nieuwe Stig bij Top Gear te worden. Tot die tijd houdt ze zich bezig met bloggen, bakken, hardlopen en haar anti-katten-/pro-hondencampagne.