De go-to-film

Als je ziek bent zet je hem nog een keer op, als hij op televisie is blijf je toch even hangen. Je hebt hem al ontelbare keren gezien, maar je komt er telkens weer bij uit: je go-to-film. 

Go-to-filmIedereen heeft wel een go-to-film. Het hoeft niet per se een hele goede film te zijn, maar is wel vaak van persoonlijke sentimentele waarde. Misschien keek je hem vroeger toen je ziek was op de bank. Misschien is het de eerste film die je ooit in de bioscoop zag. Of misschien zit er wel helemaal geen mooi verhaal achter, maar word je er gewoon altijd blij van. Het mag en kan allemaal.

Wat maakt de go-to-film nu zo onweerstaanbaar? Juist de voorspelbaarheid is een van de grootste charmes. Je weet precies wat er gaat komen, dus de kans op teleurstelling is miniem. En soms is dat precies wat je nodig hebt. Zeker als je met veertig graden koorts op de bank ligt of even niet zo lekker in je vel zit. In zo’n situatie wil je zeker weten dat je een fijne anderhalf uur tegemoet gaat en neem je niet het risico van een potentiële teleurstelling.

Mijn go-to-film is nog altijd Indiana Jones and the Last Crusade. Toen ik die op jonge leeftijd op een zondagmiddag met de gordijnen dicht zag, was ik direct verkocht. Ik kijk hem nog steeds minstens een keer per jaar en elke keer vind ik hem weer spannend, grappig en goed gemaakt. Nu ik erover nadenk is het al weer veel te lang geleden dat ik hem heb gezien…

Wat is jouw go-to-film?

Beeld: Flickr.com/psd.

 

Share

Rosalie (1983) studeerde politieke wetenschappen in Leiden en is na afronding van de onderzoeksmaster blijven hangen in de sleutelstad. Na vijf maanden zwerven en avonturen beleven in Zuidoost-Azië was het tijd voor iets serieuzers en inmiddels is zij al tweeënhalf jaar werkzaam bij een onderzoeksinstituut in Den Haag. Zij heeft een grote voorliefde voor het werk van onder anderen Woody Allen, Alfred Hitchcock en Stephen Merchant en is altijd bezig met het plannen van een volgende korte of lange reis. Voor Nadelunch zal zij voor 'Ook dat nog' bijdragen leveren binnen de rubrieken 'Beeld' en 'Reizen'.