De schoonheid van het irrationele

Wij mensen hebben de neiging om een reden te hebben voor alles wat we doen: naar school voor een goede baan later en hardlopen om af te vallen. Niets mis mee, maar soms draven we een beetje door.

Doordraven in altijd maar iets met een reden willen doen? Ja. Het gebeurt bijvoorbeeld wanneer mensen op vakantie gaan om uit te rusten, maar vermoeider weer terugkomen, omdat ze alles gezien willen hebben. Of nou ja, gezien door een lens, want elk detail moet op de foto gezet worden voor de kinderen die misschien nog komen, en de kleinkinderen. “Goh, u heeft op veel verschillende rotsen gestaan oma”, zullen ze zeggen bij het doorbladeren van het fotoboek. Maar jij was zo druk met het perfecte plaatje dat je ze nu niet kan vertellen over de geur van zout zeewater, het geluid van golven die tegen de rotsen slaan en het hand in hand de zon zien ondergaan met een Griek die je een halfuur geleden in een bar hebt ontmoet.

Deze video is een ode aan het irrationele, aan het niet overal een betekenis aan geven, het doen van dingen uit ‘pure enjoyment’ en ‘for the sake of doing it’. Dus, wie gaat er mee naar Fish River Canyon in Namibië?

Beeld: screenshot ‘The Beauty of the Irrational’.

Share

Laura

Laura (1994) is tweedejaars studente psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, maar heeft soms een grotere liefde voor woorden dan voor mensen. Het grootste deel van haar vrije tijd besteedt ze dan ook aan het lezen van boeken en het schrijven van stukken. Mocht je haar niet dagdromend aantreffen met een boek, dan is ze waarschijnlijk iets aan het spelen op haar keyboard, een film aan het kijken of op bezoek bij een vriendin. Voor Nadelunch schrijft ze kortere stukken binnen de categorie 'Ook dat nog'.