De zes beste huisdieren voor als je een kater hebt

KaterJe hebt gedronken. Zoals Bonnie St. Claire op een willekeurige maandagochtend. Zoals Willibrord Frequin op een feestje van Joop Braakhekke. Zoals Hans van der Togt voor, tijdens en na de uitzendingen van het Rad van Fortuin. Zoals… Heel veel dus.

De hele dag voel je je belabberd. Hoe je er de dag erna weer bovenop komt? Liefde. Wie geven onvoorwaardelijke liefde zonder dat het klef wordt? Inderdaad, huisdieren. De zes beste huisdieren op een rij, voor als je echt te veel gezopen hebt.

6. De cavia. Doet normaal gesproken weinig. Vraagt geen aandacht als je zo Brak als Obama bent. Prima. Water geven komt morgen wel.

5. De parkiet. Voor de echte borrelaar. Houdt je namelijk wakker, zodat je niet verdrinkt in je eigen braaksel.

4. De hond. Buitenlucht is goed voor je als je net een brokje hebt gelegd. Uitlaten dus. De hond eet trouwens ook je brokjes op. Twee vliegen in één klap.

3. Vissen of schildpadden. Omdat je toch je vocht nodig hebt en geen zin hebt om op te staan. Pas wel op voor infecties.

2. Onorthodox, maar belangrijk om het verschil tussen ochtend en avond aan te geven als je je ogen niet open krijgt van pure ellende: de haan.

1. De kater. Geen beter maatje dan de kater. De hele dag knuffelen en sloom voor je uit staren is alles wat jullie op dit moment nodig hebben. Jammer dat de kater niet weggaat als je naar de wc strompelt. Hij blijft gewoon liggen.

Beeld: stock.xchng/ludrossi.

Share

Robert (1986) heeft Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen gestudeerd en is columnist op Nadelunch. Hij zegt alles te weten over geschiedenis, sport, politiek, media, film én vrouwen. Daarnaast is hij ook nog eens een fulltime nieuwsjunk. Zijn columns gaan over, tja, kleinigheden. Vandaar de naam Klein Heden!. Robert ambieert een baan als journalist bij een serieus vrouwenweekblad.