‘Drijf in Bioscoop’: voor Pampus naar de film

The Dark Knight Rises heb je al gezien en je bent trouwens wel toe aan wat beeld buiten de bioscoopzaal. Naar buiten wil je – 25 graden of niet. Dat kan. Benodigdheden: een boot die je naar het eiland Pampus (het IJ) brengt.

Van 2 tot en met 4 augustus organiseert Outdoor Cinema met Forteiland Pampus voor de vijfde keer de ‘Drijf in Bioscoop Voor Pampus’. De bedoeling? Je vaart zo rond etenstijd eens met je bootje naar het eiland, meert daar aan, bekijkt het fort, bestelt een ‘WOKhap-to-go’, ploft neer op het terras om je maaltijd weg te spoelen met een drankje en terwijl je daarvan geniet, gaat de zon langzaam onder. Rond half tien ’s avonds start een film. Welke? Dat blijft nog een verrassing, maar het verschilt per dag: op donderdag kun je rekenen op een filmhuisfilm, op de vrijdag zal je iets makkelijks, spannends of komisch te zien krijgen en zaterdag wordt een film met bijna-cultstatus getoond. Daarnaast hebben alle films iets te maken met water. Voor wie nu denkt aan Pirates of the Caribbean of Jaws: allang geweest.

Pampus

Geen boot, geen nood
We kunnen ons zo voorstellen dat je niet 1,2,3 zelf een sloep uit de schuur trekt. Geen nood: vanuit Muiden en Amsterdam kun je ook met een boot naar het eiland. Mocht je wel ‘eigen vervoer’ hebben, reserveer dan even van tevoren. Anders loop je het risico dat je buiten de haven voor anker moet en vanaf daar moet aanschouwen. Ook leuk, maar dan is een verrekijker aan te raden.

Als laatst, maar zeker niet onbelangrijk: is er ook nog aan het weer gedacht? Ja. Mocht het zo adembenemend mooi worden dat er meer mensen op het eiland afkomen dan mogelijk is, dan kan je boot voor anker buiten de haven en word je opgehaald met een bootje, zodat je op het eiland film kunt kijken. Service. Regent het pijpenstelen, dan kijk je in het fort. Simpel.

Meer weten? Hier vind je alle (praktische) informatie.


Beeld: Flickr.com/George E. Norkus en Wikimedia Commons/Debot.

Share

Fleur

Fleur (1986) volgde de opleiding Nederlandse taal en cultuur en studeerde af als taalkundige. Ze doet nu eigenlijk alles wat met taal te maken heeft: schrijven, redigeren, corrigeren en onderzoeken hoe mensen taal (willen) gebruiken. Tevens is ze hoofdredacteur van Nadelunch.com, waar ze wanneer dat kan voor 'Ook dat nog' schrijft, haar reislust loslaat op de rubriek 'Buiten' en columns verzorgt over taal.