Echte alleseters

Als kleuter heb je waarschijnlijk weleens (incidenteel) een krijtje opgegeten. Vervelend wordt het als je daar niet mee kunt stoppen. Door een aandoening genaamd ‘pica’ eten mensen die eraan lijden dingen die absoluut niet eetbaar zijn. 

Meisje van de straat
De peuter Nathalie eet het allerliefst bakstenen, stokjes en andere stenen. Ze moest zelfs naar de Eerste Hulp worden gebracht na het opeten van haar nachtlampje. Het meisje overleefde het incident, maar haar ouders maken zich nog steeds zorgen dat hun kleine dame op een dag iets giftigs eet en ze er niet op tijd bij zullen zijn. Nathalie wordt nu dag en nacht in de gaten gehouden door haar familie en vijfjarige broertje.

Voor de schone ingewanden
Voor de Amerikaanse Tempestt begon het allemaal met een likje waspoeder, en dat smaakte naar meer. Tijdens het douchen likte de negentienjarige aan stukken zeep en inmiddels eet de tiener zo’n vier à vijf stukken zeep per week. Het meisje zegt dat ze het fijn vindt om van binnen en van buiten schoon te zijn, maar inmiddels hebben dokters ingegrepen. Die zijn namelijk bang dat haar stofwisseling eraan gaat door het inslikken van het chemische goedje.

Levensgevaarlijk
Een stuk gevaarlijker is de verslaving van Shannon uit New York. De jongedame kan namelijk niet zonder het drinken van benzine en drinkt zo’n twaalf theelepels per dag. Hoewel het extreem giftige spul op lange termijn dodelijk kan zijn en het meisje schroeiplekken in haar keel riskeert, is ze er nog niet klaar voor om haar verslaving op te geven. Ze vindt de benzine gewoonweg te lekker.

Miauw
Geen stenen, zeep of benzine voor Mary uit Michigan. De 46-jarige vrouw eet naar eigen zeggen het liefst kattensnoepjes. Niet een of twee, maar zo’n negenhonderd kattensnoepjes verdwijnen dagelijks in Mary’s mond. Mary is niet van plan daarmee te stoppen, ondanks de bezorgdheid van haar omgeving. Ze is namelijk dol op de smaak en bewaart de lekkernijen door haar hele huis, in haar tas en in haar auto.

Vliegtuigvreter
Monsieur Mangetout (‘Meneer Alleseter’), Michel Lotito, haalde wereldwijd het nieuws na het eten van een Cessna 150 (een klein vliegtuigje), waar hij twee jaar over deed. Ook schroomde hij niet om andere stukken schroot , zoals winkelwagentjes, fietsen en televisies, publiekelijk naar binnen te proppen. Alleen eieren en bananen at hij niet; daar werd hij naar eigen zeggen ziek van. Naar schatting at Meneer Alleseter zo’n negen ton metaal in zijn leven, wat hij wegspoelde met heel veel water. De ‘artiest’ stierf een natuurlijke dood op 57-jarige leeftijd.

Beeld: Flickr.com/kikisdad.

Share

Femke (1990) studeert met veel plezier aan de SvJ (School voor Journalistiek) en werkt (ook met veel plezier) in een theater/filmhuis. Haar vrije tijd is volgepland met onder andere films kijken, (cup)cakes/brownies bakken, mijmeren over vakanties en knuffelen met haar kat. Schrijft daar stukjes over en deelt die op haar blog. Ze komt graag in kringloopwinkels, antiekzaakjes en stoffige antiquariaten en kan daar uren doorbrengen. Femke zou na haar studie het allerliefste blijven schrijven. Of bij de radio. Of bij een televisieprogramma. Of een eigen bakkerijtje mét tearoom beginnen in een oud pand in het centrum van Amersfoort. Om daar dan vervolgens weer stukjes over te schrijven.