• Home »
  • Beeld »
  • Cinema Culinair: drinken met Carrie of dineren met Travolta

Cinema Culinair: drinken met Carrie of dineren met Travolta

CosmopolitanIn sommige films worden heerlijke gerechten en drankjes geserveerd waar je spontaan honger en dorst van krijgt. Terwijl jij jezelf troost met een bak taaie popcorn, genieten de acteurs in de film van de lekkerste hapjes en drankjes. Cinema Culinair heeft daarvoor de ideale oplossing bedacht.

Bij Cinema Culinair pak je als het ware het eten en drinken uit de film. Terwijl je kijkt naar Carrie die een cocktail drinkt in Sex and the City, krijg jij tegelijkertijd een cosmopolitan geserveerd. Zo nip je als een echte filmster samen met Carrie aan je cocktail. Niet alleen drinken, maar ook hele maaltijden worden voorgeschoteld tijdens de films. Je ziet en hoort dus niet alleen de film, maar je proeft en voelt hem ook.

Het idee
Het idee van Cinema Culinair is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby. De buurtbewoners uit de Rotterdamse Graaf Florisstraat organiseren allerlei activiteiten met elkaar, waar ze zelf dol op zijn. Van theater tot proeverijen en uiteraard films. Het idee begon met de film Sideways, over een wijnreis in California. De organisatoren wilden een extra dimensie aan de film geven door de kijker dezelfde wijn te laten drinken als de wijn die geschonken werd in de film. Zo kon je als kijker als het ware meedoen aan de wijnproeverij.

Er werden steeds meer drink- en eetmomenten in films gespot en geanalyseerd. Zodoende draaide Cinema Culinair uit op een succesvol concept. Er worden nu zowel drink- als eetfilmvertoningen op verschillende locaties in Rotterdam georganiseerd. De eerstvolgende is op vrijdag 27 september op het Drijvend Paviljoen. Wat er op het menu staat? Dat weet je alleen als je de film al hebt gezien.

Beeld: Flickr.com/StuartWebster.

Share

Vera is geboren in de zomer van 1993. Ze studeert momenteel communicatie in Rotterdam. Tijdens haar opleiding ontdekte ze haar liefde voor schrijven. Ze is verslaafd aan Amerikaanse tv-series; uren vliegen voorbij als ze kijkt naar The Ellen Show. Ze verzamelt daarnaast mooie quotes en vindt dat alles beter klinkt met een Brits accent. Haar droom is om de wereld over te reizen en al schrijvend haar brood te verdienen. Voor Nadelunch.com schrijft ze stukjes voor de rubriek ‘Ook dat nog’.