Herrie in de bajes

GevangenisOnze eigen Herman den Blijker deed het allemaal al eens: restaurants uit het slop trekken, collega-koks fatsoenlijk leren koken, complete hotel- en restaurant-take overs organiseren en tien werklozen opleiden tot horeca-professionals. Zijn collega Alberto Crisci gaat een stapje verder.

Binnenkort opent topchef Alberto Crisci een nieuw restaurant. En niet zomaar één. Zijn nieuwe toko is namelijk gevestigd in de gevangenis van Cardiff (Wales) en zal worden gerund door gevangenen. Crisci zal ze een handje helpen door ze op te leiden en de juiste skills te leren, waardoor ze – als ze vrijkomen – een kans hebben op een goede baan in een goed restaurant. Dat verlaagt de kans dat ze terugvallen in crimineel gedrag, of een laagbetaalde baan zullen krijgen in een fastfoodketen, hoewel ze momenteel ook niet bepaald een topsalaris verdienen. Ze zouden voor een werkweek van 40 uur zo’n 14 pond (€19,24) ontvangen. Je moet ergens beginnen.

Functie-eisen
The Clink Cymru, zoals het restaurant heet, heeft momenteel plaats voor zo’n 24 boeven in de keuken en bediening. Ook zijn er 4 mannen nodig om de afwas te doen. Bovendien zullen er alleen gevangenen worden aangenomen die hun leven écht willen beteren en drank- en/of drugs- en/of woedeproblematiek ver achter zich hebben liggen. Zedendelinquenten zijn overigens niet welkom. Ook moet het personeel nog tussen de 6 en 18 maanden in de bak te gaan hebben om te worden aangenomen.

Interesse? Het restaurant wordt op 19 september a.s. officieel geopend. Daarna ben je van maandag tot en met vrijdag welkom voor ontbijt en lunch tot 12:30 ’s middags. Vooraf dien je even een reservering te maken via de website. Op feestdagen is het restaurant gesloten.

Ik voel een nieuw concept voor Herrie opborrelen…

Beeld: stock.xchng/sachyn.

Share

Femke

Femke (1990) studeert met veel plezier aan de SvJ (School voor Journalistiek) en werkt (ook met veel plezier) in een theater/filmhuis. Haar vrije tijd is volgepland met onder andere films kijken, (cup)cakes/brownies bakken, mijmeren over vakanties en knuffelen met haar kat. Schrijft daar stukjes over en deelt die op haar blog. Ze komt graag in kringloopwinkels, antiekzaakjes en stoffige antiquariaten en kan daar uren doorbrengen. Femke zou na haar studie het allerliefste blijven schrijven. Of bij de radio. Of bij een televisieprogramma. Of een eigen bakkerijtje mét tearoom beginnen in een oud pand in het centrum van Amersfoort. Om daar dan vervolgens weer stukjes over te schrijven.