Wat staat er in je keukenkastje?

Wij van Nadelunch eten graag volgens de principes van de vier G’s: goed, gezond, gevarieerd en vooral: genoeg. We koken met kruiden en met oude Italiaanse kookboeken aan onze zijde waarvan we de vergeelde bladzijdes niet om durven slaan, zo lekker ruiken ze naar vroegere gerechten!

Deze week: het keukenkastje van Des. Des woont in Hollywood in een hele grote villa inclusief dakterras en zwembad. (Vervang Hollywood in Groningen en een hele grote villa in nieuwbouwhuis. Dakterras kun je laten staan. Zwembad mag je wegdenken.)

Hoe vaak kook je gemiddeld in de week?
Doordeweeks laat ik mijzelf en LOML dagelijks van mijn kookkunsten (kuch) genieten. In het weekend doen we makkelijk (lees: we gaan naar onze ouders).

Welke van de vier G’s vind jij het belangrijkst?
Gezond, natuurlijk. Want ik probeer zo veel mogelijk vitamientjes binnen te krijgen. En gevarieerd, want dat is ook gezond.

De belangrijkste vraag natuurlijk, dat snap je wel: wat eet jij het liefst na de lunch?!
Een bakje soyakwark. Of liters groene thee.

Lekkerste gerecht?
Moet dat niet gerechten zijn? Ik kan niet kiezen. De bami goreng van m’n vader. De rendang van m’n moeder. De pom van de moeder van mijn beste vriendin. De tajine van mijn schoonmoeder. En de… oké, oké, ik stop al.

Wat zijn je favoriete kruiden?
Komijn. Kaneel. Knoflook. Curry. Kurkuma. Ketumbar.

Wat zou jij lezers van Nadelunch aanraden op culinair gebied?
Als je gezond wilt eten, kies dan voor een lekkere curry uit de Thaise of Indiase keuken. En ik maak de lekkerste tosti’s.

 

Beeld: Flickr.com/udn en Des.

Share

Des (1983) begon met haar eerste weblog in 2004 en kwam erachter dat ze het toch wel erg leuk vond om stukjes zo grappig mogelijk te schrijven. Ze versleet vijf weblogs, alvorens ze haar eigen domein kreeg om verder te schrijven: desschrijft.nl. Des probeert zo luchtig mogelijk over alledaagse dingen te schrijven met maar één motto: neem het allemaal maar niet te serieus. Daarnaast is ze altijd op zoek naar meer schrijfervaring. Des is helaas hopeloos verslaafd aan social media en twittert er op http://www.twitter.com/des_b dan ook flink op los. *) Des is op dit moment met zwangerschapsverlof en hoopt over een paar maanden weer terug te keren!