Weekendje Rotterdam World Food Festival

Het Rotterdam World Food Festival is momenteel in volle gang. Overal in Rotterdam wordt geproefd en genoten van het lekkerste eten. Benieuwd wat er allemaal te zien, horen, doen en proeven is? Lees dan snel verder voor een aantal hoogtepunten van komend weekend.

3D Patat Party Demonstratie en Proeverij
4 oktober 2013 19:00-21:00
DUS Architects geeft het vertrouwde patatje mét een nieuwe dimensie tijdens deze unieke 3D patat party. Een berg aardappelen, 3d-printers en gloeiende pannen in de aanslag: dit is patat bakken èn proeven op een wel heel bijzondere manier. Zorg dat je erbij bent want met DUS Architects achter de kachel wordt het gegarandeerd een onvergetelijke avond in het Museumpark.

De Stad Schaft – Denken en Dromen over Eten en Drinken
4 oktober 2013 19:00-22:00
De Stad Schaft nodigt wetenschappers, boeren, ervaringsdeskundigen, beleidsmakers en doeners uit om samen te praten en te discussiëren over nuttige inzichten en smakelijke verhalen over gezond eten en drinken. Deze avond zal gastheer Ernest van der Kwast de voor- en nadelen van kweekvlees bespreken met bijzonder hoogleraar humanistische wijsbegeerte Cor van der Weele. Daarnaast wordt er heerlijk eten verzorgd door Stadslandbouwbedrijf Uit je eigen stad van de eigen akkers. Samen met de livemuziek en de romantische setting van een kas in het donker, belooft het een bijzondere en vermakelijke vrijdagavond worden.

Zeevruchten

Patatverhalen
5 oktober 12:00-16:00
Wie kent nou niet de heerlijke patatten van Bram Ladage? Tijdens het festival komen waargebeurde frietervaringen van klanten én medewerkers tot leven in een bijzondere theatervoorstelling. En wat is nu een betere locatie voor deze optredens, dan de plek waar het allemaal gebeurt: de frietkar van Bram.

Kookworkshop: Asian Streetfood
5 oktober 12:30-16:30
Zaterdagmiddag kun je op het Noordplein mooie gerechtjes maken, die je in verschillende Aziatische landen zo op straat kunt vinden. Vis, vlees of vegetarisch: je kunt het er allemaal proeven. Lijkt het je leuk om mee te koken? Schrijf je dan in via de website.

Cinema Culinair – La Grande Bouffe
6 oktober 19:00-22:00
Cinnema Culinair is natuurlijk ook aanwezig op het Rotterdam World Food Festival. En niet zomaar: een 20-gangen diner met fijne wijnen én de filmhuisfilm La Grande Bouffe. Chefkok DJ Wooldrik van BIRD haalt alles uit de kast en laat je de film ervaren met oesters, eendenpaté, crêpes suzettes, kalkoen, drilpudding en nog 15 andere gangen. Je dineert net als in de film bij BIRD. Wil je erbij zijn, reserveer dan snel een plekje via www.bird-rotterdam.nl.

Voor meer informatie en het verdere programma, check de website.

Beeld: Flickr.com/Fast Forward Event Productions.

Share

Vera is geboren in de zomer van 1993. Ze studeert momenteel communicatie in Rotterdam. Tijdens haar opleiding ontdekte ze haar liefde voor schrijven. Ze is verslaafd aan Amerikaanse tv-series; uren vliegen voorbij als ze kijkt naar The Ellen Show. Ze verzamelt daarnaast mooie quotes en vindt dat alles beter klinkt met een Brits accent. Haar droom is om de wereld over te reizen en al schrijvend haar brood te verdienen. Voor Nadelunch.com schrijft ze stukjes voor de rubriek ‘Ook dat nog’.