Hell-o-ween

Halloween draait doorgaans om bloederige kostuums, horror en griezelige taferelen. Liefhebbers bezoeken spookhuizen of jagen elkaar tijdens feestjes de stuipen op het lijf. Voor een medewerker van een Amerikaans spookhuis eindigde Halloween echter in een nachtmerrie.

StropIn Creepyworld Screampark in St. Louis (Missouri), een pretpark dat compleet is ingericht als spookstad, kunnen bezoekers door geruïneerde straten en langs een hoop puin en wrakken wandelen. Zo af en toe komt er zelfs een zombie om de hoek kijken. De 17-jarige Jessica Rue was nog maar net begonnen aan haar derde werkdag in dit nagebouwde stadje toen zij de schrik van haar leven kreeg. De tiener, die werkzaam was in de zogenaamde ‘horrorbadkamer’, een van de attracties van het park, viel van de badkuip en hing zichzelf per ongeluk op aan de strop die er hing.

Het hoort allemaal bij show
Omdat in de scène die Jessica moest spelen veel nepbloed en een gehavende pop voorkwamen, dachten bezoekers dat het ongeluk bij de show hoorde en dat de tiener gewoon heel goed kon doen alsof ze stikte. Dat de strop los had moeten komen van het plafond zodra er iemand in vast zou komen te zitten, wisten de horrorliefhebbers natuurlijk niet. Toen Jessica Rue gevonden werd door een collega, ademde ze niet meer en werd ze in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht waar ze drie dagen in coma lag.

Scar-y
Het meisje is inmiddels weer redelijk in orde, maar heeft wel een litteken om haar nek en vaak last van hoofdpijn. Hoewel ze zich niets meer kan herinneren van het ongeluk, klaagt ze het spookhuis wel aan voor nalatigheid omdat de strop los had moeten komen van het plafond. Jessica eist daarom dat haar medische kosten vergoed worden door het spookhuis. Naar het ongeluk is een onderzoek ingesteld en het park heeft in ieder geval al een boete van $10.000 te pakken.

Beeld: Flickr.com/avenefica.

Share

Femke (1990) studeert met veel plezier aan de SvJ (School voor Journalistiek) en werkt (ook met veel plezier) in een theater/filmhuis. Haar vrije tijd is volgepland met onder andere films kijken, (cup)cakes/brownies bakken, mijmeren over vakanties en knuffelen met haar kat. Schrijft daar stukjes over en deelt die op haar blog. Ze komt graag in kringloopwinkels, antiekzaakjes en stoffige antiquariaten en kan daar uren doorbrengen. Femke zou na haar studie het allerliefste blijven schrijven. Of bij de radio. Of bij een televisieprogramma. Of een eigen bakkerijtje mét tearoom beginnen in een oud pand in het centrum van Amersfoort. Om daar dan vervolgens weer stukjes over te schrijven.