Het meest indrukwekkende feit

Neem een astrofysicus apart en stel hem de vraag: “Wat is het meest indrukwekkende feit dat u ons kunt vertellen over het universum?” Het antwoord zou je nog wel eens kunnen verbazen.

Een verslaggever van Time Magazine stelde de vraag over het meest indrukwekkende feit toen hij een interview hield met wetenschapper Neil deGrasse Tyson. Zijn mooie antwoord werd opgenomen en door Max Schlickenmeyer verwerkt in een video met begeleidende beelden van het universum. Het resultaat? Adembenemend. “Yes, we are part of this universe, we are in this universe, but perhaps more important than both of those facts, is that the universe is in us.”

The Most Astounding Fact, Max Schlickenmeyer, via Vimeo.

Share

Laura (1994) is tweedejaars studente psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, maar heeft soms een grotere liefde voor woorden dan voor mensen. Het grootste deel van haar vrije tijd besteedt ze dan ook aan het lezen van boeken en het schrijven van stukken. Mocht je haar niet dagdromend aantreffen met een boek, dan is ze waarschijnlijk iets aan het spelen op haar keyboard, een film aan het kijken of op bezoek bij een vriendin. Voor Nadelunch schrijft ze kortere stukken binnen de categorie 'Ook dat nog'.