Chuck Norris – de man die nooit slaapt

Chuck NorrisChuck Norris is sneller dan het licht, bezwangert vrouwen door enkel een blik op ze te werpen en is zelfs in staat een Happy Meal te laten huilen. Althans, als we internetfanaten mogen geloven.

Op humorwebsite 9gag worden elke dag tientallen Chuck Norris-plaatjes geplaatst die de heldenstatus van de acteur beklemtonen. Het ophemelen van Chuck is echter niet beperkt tot het internet: de internetmeme heeft zich uitgestrekt tot het publieke domein. Zo is Chuck regelmatig op spandoeken bij protesten te zien en is er een boek uitgegeven dat zijn leven in 400 indrukwekkende, en uiteraard verzonnen, ‘feiten’ omschrijft. Chuck vond het zelf overigens not done dat er onjuistheden over zijn persoon de wereld in werden geslingerd en sleepte de uitgever van het boek voor de rechter, alvorens een eigen, op waarheid gebaseerd werk uit te geven: The Official Chuck Norris Fact Book. Ook dit boek was een groot succes.

Chuck Norris vs. Vin Diesel
Maar waarom is de beste man eigenlijk zo populair? What happened to Jackie Chan? En is Bruce Lee niet cool genoeg? De geschiedenis van het internetfenomeen Chuck Norris voert terug naar 2005 toen presentator Conan O’Brien een aantal grappen over de acteur en zijn heldenrollen maakte in zijn show Late Night with Conan O’Brien. Op internet werden deze grappen opgepikt en geleidelijk aan verwierf Chuck een ware cultstatus, mede mogelijk gemaakt door website chucknorrisfacts.com. De Vin Diesel Generator die al eerder bestond, verdween naar de achtergrond. Chuck Norris Facts besloot gepaste T-shirts te verkopen: naast een foto van Chuck prijkt de tekst: “All this started with Vin Diesel Facts. They were changed to Chuck Norris Facts because Chuck Norris Facts are so much more realistic.”

Goedgekeurd door Chuck himself
Tot slot een top vijf van grappen die Chuck Norris zelf erg grappig vindt. Durf maar eens te lachen. Voor je het weet staat de acteur bij je op de stoep.

1.     When the Boogeyman goes to sleep every night, he checks his closet for Chuck Norris.

2.     Chuck Norris doesn’t read books. He stares them down until he gets the information he wants.

3.     There is no theory of evolution. Just a list of creatures Chuck Norris has allowed to live.

4.     Outer space exists because it’s afraid to be on the same planet with Chuck Norris.

5.     Chuck Norris does not sleep. He waits.

Beeld: Wikimedia Commons.

Share

Maaike

De Rotterdamse Maaike Goslinga voelt zich het fijnst op vreemde bodem en daarom ontfermt ze zich als eindredacteur over de sectie 'Buiten'. Ook schrijft ze korte artikelen over wereldwijde trends en andere wetenswaardigheden. Gewapend met pen, notitieboek en rugzak hoopt zij later als onderzoeksjournaliste de wereld over te reizen.