De zes beste manieren om het uit te maken via social media

HartjeskoekjesEen relatie uitmaken is nooit leuk. Tenzij je een sadistisch genoegen schept in het kwetsen van anderen. Hieronder een lijstje met tips hoe je het best je relt aan de pelt kunt zetten zonder dat je er te veel tijd instopt.

1. Met een persoonlijk berichtje. Maar heb dan wel het fatsoen om het met een sms’je te doen. Als het sms’je Femke Halsema was, dan is een Whatsapp-berichtje Jolande Sap: het werkt niet. Het voelt te goedkoop.

2. Via een @ mention-teken op Twitter. Dit heeft drie voordelen: het moet beknopt – 140 leestekens –, het is persoonlijk, maar wel openbaar, zodat iedereen het weet, én andere mensen kunnen zich ermee bemoeien, waardoor de last wat van jóúw schouders valt.

3. Via Skype. Het is snel, goedkoop en efficiënt. Wat wil een mens nog meer? Het grootste voordeel is dat je Skype kunt uitzetten. Heerlijk. Zorg echter wel dat je partner niet in hetzelfde huis zit te Skypen. Dan vallen alle voordelen weg.

4. Met een zelfgemaakte achtergrond op de timeline van Facebook. Dat is dus die langgerekte foto die achter je profielfoto hangt. Schrijf er iets leuks en ontroerends op over jullie relatie. Daarna reageer je zelf met de volgende vraag: “Maar ik dacht dat het uit was?” De likes zullen binnenstromen.

5. Good old Hyves. Stelt nooit teleur. Behalve de laatste twee jaar dan. Vroeger, in het 1.0-tijdperk, 2005, was Hyves de shizzle. Nu lijkt het op de Russische vliegtuigbouwer Antonov: van buiten ziet het er goed uit, maar je kunt elk moment naar beneden storten. Hoe je het best via Hyves je relatie stop kunt zetten? Neem een gold membership (oké, kost je een tientje) en je kunt onbeperkt alles doen. Zet 500 ‘Respects’ bij allemaal mooie vrouwen die je niet kent en zet teksten onder de foto’s als “Leuk jurkje heb je aan”. Behalve een straatverbod krijg je ook wat je wilt: een kapotte relatie. En dat allemaal voor tien euro. Pure winst.

6. Tweet naar Dries Roelvink dat je vriendin of vriend een beurt nodig heeft. Dries zal het doen en jij hebt een reden om de relatie te beëindigen.

 

Beeld: stock.xchng/asschaeffer.

Share

Robert

Robert (1986) heeft Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen gestudeerd en is columnist op Nadelunch. Hij zegt alles te weten over geschiedenis, sport, politiek, media, film én vrouwen. Daarnaast is hij ook nog eens een fulltime nieuwsjunk. Zijn columns gaan over, tja, kleinigheden. Vandaar de naam Klein Heden!. Robert ambieert een baan als journalist bij een serieus vrouwenweekblad.