Follow me – Een Instagram-fotoserie

KaartMurad Osmann en zijn vriendin houden erg van reizen. De reizen die ze maken leggen ze op een bijzondere manier vast. In plaats van de standaard vakantiekiekjes, gebruikt Murad namelijk zijn Instagram-account om zijn reizen vast te leggen. 

Op de foto’s van Murad leidt zijn vriendin hem langs allerlei prachtige plekken over de hele wereld. Je ziet op elke foto dat zij hem als het ware achter zich aan trekt, met op de achtergrond een herkenbaar punt van het land of de stad waarin ze zijn. Zo zijn er foto’s waarop er een rijstveld op de achtergrond te zien is, maar ook Disneyland, de Brandenburger Tor in Berlijn en punten in Hong Kong en Amsterdam zijn te zien. Zelfs een IKEA-vestiging wordt bezocht.

De eerste foto werd gemaakt tijdens een vakantie in Barcelona. Murads vriendin was een beetje geïrriteerd omdat hij de hele tijd van alles foto’s aan het maken was. Ze pakte zijn hand en probeerde hem mee te trekken, maar dat weerhield hem er niet van nog een foto te maken. En zo kwam het hele idee tot stand. De fotoserie is een grote hit op het internet geworden. Murad heeft ondertussen meer dan 80.000 volgers op Instagram. Nieuwsgierig geworden naar de foto’s? Bekijk ze hier.

Beeld: stock.xchng/pontuse.

Share

Vera is geboren in de zomer van 1993. Ze studeert momenteel communicatie in Rotterdam. Tijdens haar opleiding ontdekte ze haar liefde voor schrijven. Ze is verslaafd aan Amerikaanse tv-series; uren vliegen voorbij als ze kijkt naar The Ellen Show. Ze verzamelt daarnaast mooie quotes en vindt dat alles beter klinkt met een Brits accent. Haar droom is om de wereld over te reizen en al schrijvend haar brood te verdienen. Voor Nadelunch.com schrijft ze stukjes voor de rubriek ‘Ook dat nog’.