Sites waar je uren op kunt doorbrengen

TCJe kent het wel: je wordt wakker van de regen die op je ramen tikt, stapt je bed uit en wanneer je vervolgens struikelt over je kat, denk je: laat maar, dit wordt hem niet vandaag; ik blijf wel in bed met mijn laptop. Voor dat soort dagen zijn de volgende websites erg geschikt.  

Thought Catalog
Het is even zoeken, maar tussen de brieven van pizza en de artikelen over wife material zitten pareltjes. Pareltjes zoals dit stuk over hoe we ons wikkelen in een cocon om te zorgen dat we geen verdriet meer hebben en deze over verloren vrienden: “This is about a heart that aches with memories too big for its fragile little form, that is bursting on all sides from love that longs to be accepted, to at least be vocalized.”

Goodreads
Als je van lijstjes en boeken houdt, is deze site een soort van hemel. Wanneer je een account hebt op Goodreads, kun je bijhouden wat je hebt gelezen, wat je nog wilt lezen, wat je aan het lezen bent en je kunt je boeken op allerlei andere manieren indelen (denk aan: favoriete kinderboeken, de meest afschuwelijke boeken die ik heb gelezen, enzovoorts). Ondertussen houd je nog even in de gaten wat je vrienden lezen, zoek je in listopia op welke klassiekers je sowieso moet lezen en kijk je tussen de quotes of je nog iets moois tegenkomt.

Letters of Note
Misschien kun je het je niet meer herinneren, maar lang geleden, toen er nog niet zoiets was als sms en e-mail, schreef men brieven. Op Letters of Note worden brieven gepubliceerd die om welke reden dan ook interessant zijn. Bijvoorbeeld de brief die Keith Richard aan zijn tante schreef, nadat hij Mick Jagger ontmoet had. Drie maanden later speelde de Rolling Stones voor het eerst in London. Of de brief over schrijven van C.S. Lewis, auteur van de Chronicles of Narnia, gestuurd naar een fan.

Open Yale Courses
Mocht je toch nog wat nuttigs willen doen en wat interessants leren op je rotdag, dan kun je een Open Yale Course volgen. De universiteit Yale heeft van verschillende studierichtingen colleges beschikbaar gesteld, zodat bijvoorbeeld mensen die geen toegang hebben tot universitair onderwijs, toch kunnen luisteren naar colleges van hoge kwaliteit. De onderwerpen zijn heel divers, van chemie en astronomie tot geschiedenis en psychologie, dus de kans is groot dat er iets tussen zit wat je interessant vindt.

The Oatmeal
Op The Oatmeal kun je stripverhaaltjes lezen over eigenlijk alles, bijvoorbeeld over wat het betekent als je letterlijk zegt of over hoe je meer likes moet krijgen op facebook. Ook kun je kleine quizzen doen, waardoor ik nu weet dat er een kans is van vijfenveertig procent dat mijn familie van plan is me op te eten.

Share

Laura

Laura (1994) is tweedejaars studente psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, maar heeft soms een grotere liefde voor woorden dan voor mensen. Het grootste deel van haar vrije tijd besteedt ze dan ook aan het lezen van boeken en het schrijven van stukken. Mocht je haar niet dagdromend aantreffen met een boek, dan is ze waarschijnlijk iets aan het spelen op haar keyboard, een film aan het kijken of op bezoek bij een vriendin. Voor Nadelunch schrijft ze kortere stukken binnen de categorie 'Ook dat nog'.