Uit de NDL-spambak – Groeten uit Alkmaar en het is al bijna winter

PrullenbakAls wij van Nadelunch iets hekelen, is het spam. Meestal. Want wanneer we de spambak controleren om zeker te weten dat er ook echt alléén rotzooi in zit, komen we soms parels van trashy berichten tegen. En die willen we je niet onthouden.

Vorige week hebben we je voorgesteld aan het tienjarige smoothiegenie van de redactie, Diederick. Hij gaf ons graties ende voor niks een van zijn lekkerste smoothierecepten en verbaasde ons met zijn spelling. Een lang woord als sinaasappelaardbeiensap wist hij zonder problemen te tikken, maar het woord voilà, om zijn briljante recept te presenteren, was ’m toch iets te gortig (violla!). Vreemd. Goed, niet alleen Diederick wist ons te vinden. Sterker nog: complete families en hele vriendenkringen lezen onze artikelen. Zo worden mijn avonturen in China op de voet gevolgd door Erna en Paul, die zich onder het genot van een bak pleur regelmatig afvragen hoe het mij gaat daar, ook al zit ik er niet meer:

He9 Jeroen,Vanochtend was ik gezellig bij je zus Erna op de koiffe en hoorde ik van je website. Uiteraard heb ik het, toen ik thuiskwam, meteen geopend. Het ziet er gelikt uit!Wat ben je ondernemend! Het lijkt me fascinerend om in Mozambique te zijn. En dat het fascinerend is blijkt wel uit je blog. Veel plezier op het continent waar we allemaal ooit vandaan kwamen.Groeten uit Alkmaar in de herfst,Paul

Ook Wanda wil graag wat kwijt – ik ben immers pas terug met Sinterklaas:

Lieve Jeroen,Hahhaha, wat een verhaal . Zo te horen heb je het naar je zin.Prachtige foto’s treouwns. Ben benieuwd naar al je foto’s en verhalen als je weer terug bent.Tjonge, dan is het al Sinterklaasfeest, bizar.Hier alles prima. Maandag weer werken na 26 weken verlof, wordt wel tijd, hihi. Ik heb er zelfs weer zin in! Lieve groeten,Sjoerd, Stephen, Sterre en Erna xxx

Niet veel later krijg ik bericht van mijn vriendin Jennifer:

Haha, zeker geweldig om te lezen wat je alameall meemaakt. Ik ben heel erg blij te horen dat het zo goed met je gaat! Heb je nog wel een foto van je nieuwe bro’ hihi.Hier gaat alles heekl goed!Tot heel heel snel lieve broer!Dikke knuffel en kus, Remco en Anke (en de rest )

Lieve Paul, Sjoerd, Stephen, Sterre, Erna, Remco en Anke (en de rest), hartelijk dank voor jullie berichten. Mozambique zal ongetwijfeld prachtig zijn. Ik zit niet meer in China, maar ik kom graag Sinterklaas vieren en ik zal mijn nieuwe bro’ meenemen. Voor nu: groeten uit Utrecht in de zomer.

Niet alleen onder mijn reisverhalen staan reacties waarin wat op de zaken vooruitgelopen wordt. Allemaal leuk en aardig, bijvoorbeeld, dat Leonie in een Nissan door de States rijdt, maar kan ze óók even aan het diner op 25 december a.s. denken? Mark zou bijvoorbeeld graag willen weten hoe hij nou van die kalkoen afkomt en écht iets origineels kan bereiden voor 16 personen:

Beste Delicious.Wat een unieke kans, dit jaar is het mijn beurt om het kerst-familie-diner te verozrgen en dat is inmiddels voor 16 personen .ik zou dus het liefst recepten zien voor 16 personen die voor een groot deel van tevoren te maken zijn zodat wij zelf ook kunnen genieten van de pakjes en de verhalen.Graag zou ik ook eens een groot stuk vlees in de oven bereiden anders dan b.v. een kalkoen maar hoe bereken ik het gewicht voor zoveel mensen en hoe lang mag het in de oven zonder dat het droog wordt Kunnen jullie hier iets mee? ik zou er in ieder geval mee geholpen zijn.

En ook Jennifer heeft een vraag: ze heeft altijd maar haast en wil voor die afschuwelijke, verplichte familiediners nu eens wat relaxter achter ’t kookeiland staan:

Kerst, de gezelligste tijd van het jaar! Heerlijk bueitn is het koud en in huis is het lekker warm en gezellig. De geuren uit de keuken komen je al tegemoet. Een teken dat er wordt geleefd. Ik vind het een fantastische tijd! Maar werkende mensen komen elk jaar tijd tekort. Haasten en nog eens haasten! Ik heb behoefte aan gerechten die je een aantal dagen van te voren (geheel of gedeeltelijk) kunt bereiden. En ook handig als jullie kunnen aangeven welke ingrediebnten je al eerder kunt kopen en welke niet? Misschien ook een planning?Ik hoop dat dit een goed idee is voor jullie.Was het maar al kerst .Gr. Jennifer

Beste Mark en Jennifer, wij vinden kerst ook een fantastische tijd (inderdaad heerlijk koud bueitn) en ook wij denken dat er vast iets originelers te maken is voor het kerst-familie-diner van 16 personen dan kalkoen. We weten alleen niet precies wat, maar we hebben er ook geen tijd voor erover na te denken – het is hier haasten en nog eens haasten. In ieder geval alvast een prettig kerstfeest, gr, de redactie.

Volgende week: bericht uit de VOC-tijd.

 

Beeld: Photl.com.

Share

Fleur (1986) volgde de opleiding Nederlandse taal en cultuur en studeerde af als taalkundige. Ze doet nu eigenlijk alles wat met taal te maken heeft: schrijven, redigeren, corrigeren en onderzoeken hoe mensen taal (willen) gebruiken. Tevens is ze hoofdredacteur van Nadelunch.com, waar ze wanneer dat kan voor 'Ook dat nog' schrijft, haar reislust loslaat op de rubriek 'Buiten' en columns verzorgt over taal.